Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ημέρα μνήμης η σημερινή. 1999 Καμμένα Βούρλα.

Ημέρα μνήμης η σημερινή. Μνήμης και θέμα για συζήτηση - εκπαίδευση σε όλες τις μονάδες του Πυροσβεστικού Σώματος. 
Παραμονή πρωτομαγιάς, 16 χρόνια πριν.. 30 Απριλίου 1999. Μαύρη ημέρα για το Πυροσβεστικό Σώμα. Στον μακρύ κατάλογο των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, προστέθηκαν ακόμη τρεις (3) συνάδελφοί μας που δεν επέστρεψαν ποτέ στον Σταθμό τους. Δεν επέστρεψαν ποτέ στις οικογένειές τους. ΠΟΤΕ. Μία σειρά από λάθη, κακές συγκυρίες

Μεγάλη φωτιά στον ΧΥΤΑ Βόλου

alt

Υπό έλεγχο τέθηκε γύρω στις 8:30 το βράδυ η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στις 4:30 το απόγευμα στο ΧΥΤΑ Βόλου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Επί τόπου έσπευσαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 10 άνδρες ενώ την επιχείρηση συντόνισε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χ. Πόζογλου. Εκτιμάται ότι οι πυροσβέστες χρειάστηκε να ρίξουν 50 τόνους νερό για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, τα αίτια της οποίας διερευνά το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ.
e-thessalia.gr

Η πρώτη πυρκαγιά στην Αχαϊα - Χθες τη νυχτα


Πυρκαγιά σε δασική έκταση και καλλιέργειες ξέσπασε χθες το βράδυ  στην τοποθεσία Ταβούρι της Τοπικής Κοινότητας Νέου Ερινεο στην Αιγιάλεια.
Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου καθώς η πυρκαγιά είχε πάρει ανησυχητικές διαστάσεις λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Στο σημείο μετέβησαν  η Αντιδήμαρχος Αιγίου Βασιλική Ψυχράμη και ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Δημήτρης Μπούρδος. Σήμερα το πρωί μετά από ολονύχτια μάχη, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο και σβήστηκε. 

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Κάηκαν 290 στρέμματα Σάμος: Συνελήφθη 69χρονος για τη φωτιά στο Ποτάμι Καρλοβάσου

Κάηκαν 290 στρέμματα

Σάμος: Συνελήφθη 69χρονος για τη φωτιά στο Ποτάμι Καρλοβάσου

Σάμος: Συνελήφθη 69χρονος για τη φωτιά στο Ποτάμι Καρλοβάσου















Αθήνα
Ένας 69χρονος συνελήφθη στη Σάμο ως ο υπαίτιος για την πυρκαγιά που προκλήθηκε στις 11.45 το πρωί της Τρίτης σε δασική έκταση στη περιοχή Τσίγκη, στο Ποτάμι Καρλοβάσου.

Σύμφωνα με την τοπική Πυροσβεστική, ο συλληφθείς έβαλε φωτιά για να κάψει υπολείμματα καλλιεργειών, ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων δεν μπόρεσε να την ελέγξει.

Με εντολή της Αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών Σάμου, συνελήφθη την Τετάρτη, στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, κρατείται στο ΑΤ Σάμου για εμπρησμό από αμέλεια και το πρωί της Πέμπτης (8.30) θα οδηγηθεί ενώπιόν της.

Σημειώνεται ότι από τη συγκεκριμένη πυρκαγιά, που από το πρωί είναι υπό πλήρη έλεγχο, κάηκε δασική έκταση περίπου 290 στρεμμάτων και αγροτική έκταση 10 στρεμμάτων, κυρίως ελαιόδεντρα.

Newsroom ΔΟΛ

Ρέθυμνο: Στάχτες και αποκαΐδια… μετά την καταστροφική φωτιά

Ρέθυμνο: Στάχτες και αποκαΐδια… μετά την καταστροφική φωτιά

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 / 16:48

fwtiaΔιακόσια στρέμματα δασικής, χορτολιβαδικής και γεωργικής έκτασης έκανε στάχτη η χθεσινή μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε ανάμεσα στους οικισμούς Ρουσοσπίτι και Αγία Ειρήνη στο Ρέθυμνο.

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες για να καταφέρουν να σβήσουν την φωτιά, ενώ και σήμερα -καθ” όλη τη διάρκεια της ημέρας- πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν στην περιοχή για επαγρύπνηση…

Ειδικότερα, στάχτες και αποκαΐδια ανάμεσα στο πράσινο που γλίτωσε από το πύρινο θεριό… Αυτή είναι η εικόνα στο βουνό του Ρουσοσπιτίου και στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης στο Ρέθυμνο, που χθες παραδόθηκαν στις φλόγες.

Το σκοτάδι βρήκε τους πυροσβέστες να δίνουν σκληρή μάχη για να δαμάσουν το πύρινο θεριό. Με φακούς και μάνικες στα χέρια και με πυξίδα τους τις πύρινες γλώσσες ανεβοκατέβαιναν τις πλαγιές του φαραγγιού για να σβήσουν τη φωτιά.

Το πρώτο φως της ημέρας βρήκε τους πυροσβέστες να τα έχουν καταφέρει και τους κατοίκους να μετρούν τις πληγές τους.

Ο πρώτος απολογισμός μιλά για 140 στρέμματα δασικής έκτασης που έγιναν στάχτη, 20 χορτολιβαδικής και άλλα 20 γεωργικής. Ανάμεσα στις καμένες εκτάσεις είναι ελαιοκαλλιέργειες, αμπέλια και καστανιές, ενώ ευτυχώς γλίτωσε το ζωικό κεφάλαιο.

Τα αίτια που προκάλεσαν τον πύρινο εφιάλτη -ο οποίος έσπειρε τον πανικό στους κατοίκους των δύο οικισμών, αλλά και στις μοναχές της Αγίας Ειρήνης- διερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής.

neatv.gr

Βαριά ποινή για τον εμπρηστή που ήθελε να βλέπει πυροσβέστες να τρέχουν .

Σε 7ετή κάθειρξη καταδικάστηκε ο 40χρονος εμπρηστής που το καλοκαίρι του 2014 είχε προκαλέσει δυο δασικές πυρκαγιές επειδή, όπως ομολόγησε ο ίδιος, του άρεσε να βλέπει πυροσβεστικά αεροπλάνα να πετούν και οχήματα να τρέχουν.



Σε κάθειρξη 7 ετών χωρίς αναστολή, καταδικάστηκε 40χρονος εμπρηστής, που συνελήφθη πέρσι τον Ιούλιο για δύο πυρκαγιές που είχε βάλει στην περιοχή του Βύρωνα Αττικής.

Ο 40χρονος είχε συλληφθεί από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος για τις δύο δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την στις 6 και 11 Ιουλίου του 2014, οι οποίες σβήστηκαν έγκαιρα από την Πυροσβεστική.

Κατά την προανάκριση, ο εμπρηστής είπε ότι έβαλε τις φωτιές γιατί... του άρεσε να βλέπει τους πυροσβέστες να τρέχουν.

Χτες Δευτέρα βγήκε η απόφαση του Δ΄ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που του επέβαλε την βαριά ποινή και οδηγήθηκε στις φυλακές.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/280453/varia-poini-gia-ton-ebristi-pou-ithele-na-vlepei-purosvestes-na-trehoun/#ixzz3YgQG9NNM
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Πυρκαγιά σε εξέλιξη στα Μυλωνιανά Βαρυπέτρου

Πυρκαγιά σε εξέλιξη στα Μυλωνιανά Βαρυπέτρου

Συναγερμός έχει σημάνει αυτή την ώρα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην περιοχή των Μυλωνιανών Βαρυπέτρου.
 
Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις πυρόσβεσης καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάτοικος της περιοχής που εκτελούσε γεωργικές εργασίες, επιχείρησε να κάψει κλαδιά με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά.
 
Περισσότερα σε λίγο…


Μεγάλη πυρκαγιά καίει στο Ρέθυμνο.

Μεγάλη πυρκαγιά καίει στο Ρέθυμνο

Μεγάλη πυρκαγιά καίει στο Ρέθυμνο

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης (28/04) μεγάλη πυρκαγιά στο νομό Ρεθύμνου, κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Η φωτιά καίει σε δασική έκταση ενώ έχει ήδη προκαλέσει ζημιές σε ελαιώνες.
Καθώς η περιοχή είναι δύσβατη και πνέουν δυνατοί άνεμοι, το έργο των 22 πυροσβεστών με τα 10 οχήματα που επιχειρούν στο σημείο, είναι εξαιρετικά δύσκολο.
Σύμφωνα με το flashnews.gr, πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 9 το πρωί κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στον οικισμό Ρουσοσπίτι.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/astynomiko-reportaz/story/581562/megali-pyrkagia-kaiei-sto-rethymno#ixzz3YgP8U7vh

Φωτιές σε Σάμο και Κρήτη- Σε συναγερμό η Πυροσβεστική.


Φωτιές σε Σάμο και Κρήτη- Σε συναγερμό η Πυροσβεστική

EUROKINISSIΣυναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από δύο φωτιές που ξέσπασαν σε Σάμο και Κρήτη.

Μεγαλύτερης έκτασης ήταν το μέτωπο στην περιοχή Λέκα στη Σάμο, όπου μετέβη εκτάκτως και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ. Οι φλόγες έκαψαν χαράδρες με χαμηλή βλάστηση και δασική έκταση, ενώ ευτυχώς δεν έφτασαν κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Η πυρκαγιά, που ξέσπασε κατά τις 11:00 το πρωί, είχε ενισχυθεί λόγω των ισχυρών ανέμων, οι οποίοι κόπασαν, με το μόνο ενεργό μέτωπο να μαίνεται στην περιοχή Ποτάμι.
Αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με δέκα οχήματα και δύο αεροσκάφη, 8 υδροφόρα του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και σώμα εθελοντών. Ωστόσο , λόγω του δύσβατου της περιοχής και των δυσμενών καιρικών συνθηκών τα πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν μόνο μία ρίψη και το βάρος της πυρόσβεσης έχουν αναλάβει οι επίγειες δυνάμεις.
Στην Κρήτη φωτιά ξέσπασε στη θέση Ρουσόσπιτο, κοντά στους Μύλους Ρεθύμνου. Ούτε σε αυτή την περίπτωση οι το μέτωπο βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή.
Η Πυροσβεστική βρίσκεται σε εγρήγορση για να μην πάρει έκταση, ενώ στην κατάσβεση βοηθούν και οι κάτοικοι του χωριού.

www.huffingtonpost.g

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Εκπαίδευση των Πυροσβεστών του Π.Κ. Σταυρού σε θέματα αγωγής υγείας - παροχής πρώτων βοηθειών.




Εκπαίδευση των Πυροσβεστών του Π.Κ. Σταυρού σε θέματα αγωγής υγείας - παροχής πρώτων βοηθειών.




  Μετά από προσπάθειες των υπευθύνων του Δήμου Βόλβης και μετά από αίτημα του Πυροσβεστικού  Κλιμακίου Σταυρού, λειτούργησε για πρώτη φορά  παράρτημα του Κέντρου δια Βίου Μάθησης στον Δήμο μας με δύο τμήματα  των είκοσι (20) Πυροσβεστών το καθένα. Την εκπαίδευση παρακολούθησαν και δύο συνάδελφοι της Π.Υ. Ιερισσού.  Η εκπαίδευση αφορούσε την αγωγή υγείας και την παροχή πρώτων βοηθειών. Ολοκληρώθηκε την Μ. Τετάρτη 8-4-2015 μετά από είκοσι πέντε (25) διδακτικές ώρες. Σκοπός του προγράμματος  ήταν  η αύξηση του επιπέδου γνώσης και εκπαίδευσης των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων του  Π.Κ. Σταυρού στα πλαίσια των Διαταγών του Αρχηγείου Π.Σ. και των αυξημένων αναγκών της περιοχής ευθύνης. Η συνεχής εκπαίδευση είναι ιερό καθήκον μας.

  Ευχαριστούμε  τον Δήμο Βόλβης και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Λιάμα Διαμαντή και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χατζή Χρήστο, για την όπως πάντα, άμεση ανταπόκριση στο αίτημα  μας.

   Επίσης ευχαριστούμε τις καθηγήτριες του προγράμματος, την κα Χρυσούλα Μυστακίδου, Μαία  και την κα Δήμητρα Τσιώρα, Ιατρό, για την επαγγελματική παρουσίαση και μοναδικό τρόπο διδασκαλίας τους, καθώς και τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ Σταυρού κ. Βασιλόπουλο Ιωάννη για την φιλοξενία στις αίθουσες του Λυκείου καθώς και την κάλυψη των υλικοτεχνικών αναγκών.


Με τον Δήμαρχο Βόλβης κ. Διαμαντή Λιάμα και την Εκπαιδεύτρια Ιατρό κα Τσιώρα Δήμητρα 
  Αντίστοιχα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Βόλβης,  όσον αφορά την ενότητα της Αγωγής Υγείας και παροχής Πρώτων Βοηθειών και όχι μόνο, θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα για όλους του Δημότες οι οποίοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Βόλβης για περισσότερες πληροφορίες.