Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ο απολογισμός στις στάχτες της ασυνειδησίας.





Ούτε οι θυελλώδεις άνεμοι, ούτε οι εκκλήσεις της πυροσβεστικής ούτε καν το αίσθημα ... αυτοσυντήρησης δεν εμπόδισαν κάποιους ασυνείδητους να βάλουν φωτιά και να “εξαφανιστούν” όταν είδαν τα ...
δύσκολα. Χθες στην Κρήτη καταγράφηκαν περισσότερα από 15 μέτωπα πυρκαγιάς με αποτέλεσμα η πυροσβεστική να τρέχει και να μην φτάνει.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων τα μέτωπα αφορούσαν σε “αγροτικές” φωτιές που ξέφυγαν από τον έλεγχο και επεκτάθηκαν αστραπιαία λόγω των ανέμων. Για 24 ώρες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, νύχτα και μέρα, έτρεχαν από μέτωπο σε μέτωπο καθώς φωτιές ... ρουτίνας έπαιρναν διαστάσεις.

Αξιωματικοί της πυροσβεστικής εφιστούν την προσοχή των πολιτών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά στις περιπτώσεις των αγροτικών εργασιών καθώς λόγω των ανέμων υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να ξεσπάσει φωτιά. Στις τάξεις της πυροσβεστικής έχει σημάνει συναγερμός καθώς και το πιο μικρό μέτωπο υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί εκτός ελέγχου, όπως ακριβώς συνέβη σε πολλές περιπτώσεις χθες στη δυτική κυρίως Κρήτη. Ο απολογισμός από τα πύρινα μέτωπα είναι δεκάδες στρέμματα χορτολιβαδικής, δασικής αλλά και γεωργικής έκτασης, στάχτη.






prismanews.gr