Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Π.Υ.Κέρκυρας: Με επιτυχία η άσκηση της Πυροσβεστικής στις Αλυκές.

Κείμενο: CorfuPress com on Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 11:37   

8
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 19 Απριλίου η άσκηση πυρόσβεσης του 1ου Πυρ/κού Σταθμού Κέρκυρας και της εγκατάστασης αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων «Ελληνικά Καύσιμα Α.Ε.Ε.», στις Αλυκές Κέρκυρας.

Η άσκηση στόχευε στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσμα-τικότητας του εμπλεκόμενου προσωπικού, στην βελτίωση όλων των υπευθύνων και στην κατάρτιση σχετικά με την οργάνωση και τις διαδικασίες υφιστάμενες ή νέες που θα χρησι-μοποιηθούν για την αντιμετώπιση ατυχημάτων που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες ως προς την φύση τους όπως οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων. Στην συγκεκριμένη εγκατάσταση έχει εφαρμογή η κοινοτική «Οδηγία SEVEZO II» και η α-ντίστοιχη Εθνική νομοθεσία, που πέραν των άλλων μέτρων προβλέπει και την πραγματο-ποίηση τέτοιων ασκήσεων σε τακτική βάση.
3

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε πυρκαγιά σε δεξαμενή βενζίνης, έκρηξη και απο-κόλληση της σταθερής κωνικής οροφής της δεξαμενής, ενεργοποίηση όλων των μονίμων συστημάτων πυρόσβεσης της εγκατάστασης και παράλληλη επέμβαση του 1ου Πυροσβε-στικού Σταθμού Κέρκυρας.
41

Στην άσκηση συμμετείχαν όλο το προσωπικό της εγκατάστασης (που συγκροτεί την ομάδα πυρασφάλειας), 16 Πυροσβεστικοί υπάλληλοι και 5 πυροσβεστικά οχήματα.

Την άσκηση παρακολούθησαν και αξιολόγησαν ο Διοικητής Δ.Π.Υ. Κέρκυρας Πύραρχος Σπυρίδων Βαρσάμης και ο Περιφερειακός Δ/ντής της «Ελληνικά Καύσιμα Α.Ε.Ε.» κος Μαυρούλιας.


http://www.corfupress.com