Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ (της ΠΟΕΥΠΣ) : ενημέρωση απο τους συναδέλφουςτου Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ημερομηνία : 04/04/2013

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,
Την 28/03/2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΥΠΣ με τα πολιτικά κόμματα στη Βουλή. Τέθηκαν τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον Κλάδο μας τα οποία θα καθορίσουν τόσο το επαγγελματικό και Υπηρεσιακό μας μέλλον όσο και το εργασιακό μας. Η παραπάνω συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόταση του επικεφαλής της παράταξής μας Φερτάκη Βασίλειου προκειμένου να προλάβουμε τις τρέχουσες εξελίξεις .
Συγκεκριμένα τα ζητήματα που τέθηκαν έχουν ως εξής :
Α. ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ :
Καταθέσαμε την πρότασή μας ως ΠΟΕΥΠΣ ολοκληρωμένη και ο κάθε επικεφαλής από τις παρατάξεις τοποθετήθηκε επί αυτής. Ο επικεφαλής της παράταξής μας επιχειρηματολόγησε σύμφωνα και με την από 25/02/2013 ανακοίνωσή μας και ζήτησε την απόσυρση του Σχεδίου Νόμου που αφορά την Αναδιοργάνωση και συζήτηση εκ νέου με πλήρης υιοθέτηση των προτάσεων μας. Από την πλευρά τους τα πολιτικά κόμματα ΠΑ.ΣΟ.Κ και ΔΗΜ.ΑΡ μας διαβεβαίωσαν ότι θα επανεξετάσουν το Σχέδιο Νόμου ώστε, σε κάθε περίπτωση, να συμπεριληφθούν οι προτάσεις μας σε αυτό. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α από την πλευρά του μας διαβεβαίωσε ότι θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση στην οποία και θα συμπεριλη- φθούν οι προτάσεις της ΠΟΕΥΠΣ τις οποίες αναπτύξαμε και καταθέσαμε και εγγράφως. Το Κ.Κ.Ε. μας διαβεβαίωσε ότι ασπάζεται και υιοθετεί τις προτάσεις μας και στα πλαίσια αυτά θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την απόσυρση του Σχεδίου Νόμου.
Β. ΤΕΑΠΑΣΑ:
Όπως μας ενημέρωσαν και τα πολιτικά κόμματα την 26/03/2013 ψηφίστηκε τελικά η τροπολογία σχετικά με τη μεταφορά του ΤΕΑΠΑΣΑ από το Υπουργείο Εργασίας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ύψος και ο τρόπος υπολογισμού των πάσης φύσεως παροχών του ΤΕΑΠΑΣΑ καθώς και ο προσδιορισμός των σχετικών εισφορών που βαρύνουν τους ασφαλισμένους μετόχους αυτού καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ύστερα από αναλογιστική μελέτη και πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου.
Σύμφωνα με την παραπάνω εξέλιξη υλοποιήθηκε η πρόταση της παράταξής μας, που είχε εκφραστεί δια του επικεφαλής της , την οποία διεκδικούσαμε καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα και την οποία σας είχαμε γνωστοποιήσει με την από 25/02/2013 ανακοίνωση μας .

Γ. ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ :
Γι’ αυτό το μεγάλο ζήτημα δεν έχουν ξεκινήσει επίσημα οι συζητήσεις. Από πλευράς μας όπως σας είχαμε ενημερώσει με παλαιότερες ανακοινώσεις μας έχουμε καταθέσει πρόταση μέσω του Δ.Σ. της ΠΟΕΥΠΣ και κινούμαστε αποκλειστικά και μόνο εντός αυτού του πλαισίου. Ωστόσο το αμέσως επό- μενο διάστημα θα ακολουθήσει και άλλη συνάντηση με τα κόμματα της συγκυβέρνησης αλλά και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα για την υπεράσπιση της πρότασής μας .
Τέλος μετά τις παραπάνω συναντήσεις έγινε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΟΕΥΠΣ στην οποία έγινε εκτίμηση της κατάστασης και ενημέρωση και των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβούλιου σχετικά με τις παραπάνω συναντήσεις. Επίσης λήφθηκε απόφαση για την ημερομηνία και τον τόπο διε- ξαγωγής του ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας το οποίο θα διεξαχθεί την 16,17 και 18 Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη. Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. , ύστερα από εισήγηση – πρόταση του επικεφαλής της παράταξής μας αλλά και της ΔΑΚΥΠΣ η οποία και υπερψηφίστηκε από τα μέλη, πάρθηκε η απόφαση ότι εφεξής θα μπορούν να παρευρίσκο- νται στις Συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΥΠΣ Ενώσεις ή Μέλη μόνο αφού έχουν υποβάλλει το αίτημά τους προφορικώς ή γραπτώς προς το Προεδρείο για το θέμα που τους ενδιαφέρει (θέμα το οποίο θα είναι στην ημερήσια διάταξη). Αυτή η απόφαση λήφθηκε ύστερα από τα διάφορα ευτράπελα περιστατικά που είχαν συμβεί κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις και είχαν σαν σκοπό την αποδόμηση των θεσμών και των διαδικασιών αλλά και προσωπικές επιθέσεις με ψεύδη και λασπολο- γίες προς νόμιμα εκλεγμένα μέλη. Σκοπός μας είναι αποκλειστικά και μόνο η διαφύλαξη του κύρους των θεσμών και των διαδικασιών στο επίπεδο που αρμόζει, γι’ αυτό και καταλήξαμε στην παραπάνω απόφαση .
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύουμε ότι:
Α) κύριο μέλημά μας και μόνο είναι η σωστή αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν
τον Κλάδο μας αλλά και το Π.Σ. γενικότερα, μέσα από συνεχώς νέες πρωτοβουλίες και πλήρως τεκμη- ριωμένες προτάσεις και
Β) μας ενδιαφέρει ο πραγματικός συνδικαλισμός και οι αγώνες για το ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ .
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΕΡΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΚΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ
πηγη firemastersface.blogspot.com