Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Παραλίγο τραγωδία με πυροσβέστη

Παραλίγο τραγωδία με πυροσβέστη

Πρώτη καταχώρηση: 01/08/2013 - 10:07
Τελευταία δημοσίευση: 10:19
Παραλίγο τραγωδία με πυροσβέστη
Παραλίγο τραγωδία με πυροσβέστη
Ώρα 4.30 τα ξημερώματα και στον λόφο της Καστρίτσας Ιωαννίνων ομάδα πυροσβεστών έδινε μάχη με τις φλόγες, στη φωτιά που είχε ξεσπάσει σε δασική έκταση, όταν έγινε το κακό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πυροσβέστης την ώρα του καθήκοντος κι ενώ με τους συναδέλφους του είχαν καταφέρει να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά, δεν υπολόγισε καλά το σημείο πάτησε πάνω σε πουρνάρια και έπεσε στο κενό από ύψος τουλάχιστον 12 μέτρων.
Το αίμα όλων των συναδέλφων του πάγωσε, βλέποντας τον άνδρα να πέφτει στο κενό στη δασική έκταση του λόφου της Καστρίτσας και αμέσως ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ ενώ όλοι έσπευσαν σε βοήθεια. Ο άτυχος πυροσβέστης κατάφερε να επιζήσει, από τη μεγάλη πτώση την ώρα που πάλευε με τις φλόγες.
Μεταφέρθηκε αμέσως με την κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και αμέσως γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Ο πυροσβέστης φέρει τραύματα και μώλωπες στον καρπό, στην πλάτη και σε άλλα σημεία του σώματός του, διέφυγε ευτυχώς κάθε κίνδυνο και στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του.
 enikos.gr