Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Καλιφόρνια για 20η ημέρα!

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Καλιφόρνια για 20η ημέρα!07/09/2013  [13:29]



Η πυρκαγιά στην Καλιφόρνια, η οποία μαίνεται επί 20 ημέρες και έχει απανθρακώσει μεγάλα τμήματα του Εθνικού Πάρκου Γιοσέμιτι θεωρείται πλέον η τρίτη μεγαλύτερη στην ιστορία της πολιτείας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters το οποίο επικαλείται αναφορές της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η πυρκαγιά αναμένεται να συνεχιστεί για ακόμα δύο εβδομάδες.
Με την ένταση των ανέμων να ενισχύεται και τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, η πυρκαγιά απανθράκωσε την Πέμπτη χιλιάδες στρέμματα γης, αν και έχει παραμείνει, ως επί το πλείστον, εντός των γραμμών περιορισμού που έχουν θέσει οι πυροσβέστες.

«Η ένταση της πυρκαγιάς αναμένεται να ενισχυθεί την Παρασκευή», ανακοίνωσε το Τμήμα Δασολογίας και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνια, επισημαίνοντας ότι το Σαββατοκύριακο προβλέπεται πως θα υπάρξουν υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι, κάτι που θα κάνει ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι 111 κτήρια, συμπεριλαμβανομένων 11 σπιτιών, έχουν καταστραφεί και περίπου 1.900 ακόμα απειλούνται εξαιτίας της πυρκαγιάς, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί σοβαροί τραυματισμοί.