Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Η Πυροσβεστική "επιστρατεύθηκε" στη Νάξο για καθαρισμό σχολείων!

Σημείωση ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ (στην αναδημοσίευση  του naxos-news.gr) 


Χωρίς παραπάνω σχολιασμό,  παραθέτουμε για όσους δεν μπόρεσαν να βρουν παρά την έρευνά τους που σίγουρα προσπάθησαν να κάνουν,  την παρακάτω εγκύκλιο 91, που αφορά την διάθεση Πυροσβεστικών οχημάτων - μηχανημάτων και προσωπικού της Π.Υ.  Ιδιαίτερη δε προσοχή, πρέπει να δοθεί στις παραγράφους 3 και 4.  




αναδημοσιεύουμε την παρακάτω ανάρτηση του naxos-news.gr σχετικά με το θέμα. 


Δημοσίευση: 09.09.2013, 16:11
Τελευταία Ενημέρωση: 09.09.2013, 16:56

Την πρώτη, εύλογη, ανησυχία που καταλάμβανε όσους έβλεπαν το πρωί της Δευτέρας πυροσβεστικό όχημα έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Νάξου, διαδεχόταν, μόλις παρατηρούσαν από κοντά τι συνέβαινε, απορία και προβληματισμός. Πυροσβέστης, καθάριζε εξωτερικά τα παράθυρα του σχολικού κτηρίου, την αυλή και ό,τι άλλο μπορούσε να "ξεπλυθεί" κατ’ αυτόν τον τρόπο. Η ίδια πρακτική καθαρισμού ακολουθήθηκε και για το Γυμνάσιο Νάξου. Υπενθυμίζεται, ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν έχει καμία υπηρεσιακή σχέση με το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που είναι αρμόδιος και υπεύθυνος για την επιμέλεια και τον καθαρισμό σχολικών κτηρίων.

Bookmark and Share
Ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ζήτησε από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου, να προβεί στον εξωτερικό καθαρισμό των δυο σχολικών κτηρίων, γεγονός, που αποδεικνύει αδυναμία να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του μέσω των δικών του υπηρεσιών.



Αναρωτιέται, μετά από αυτό, ο πολίτης, αν δεν ήταν εφικτή αυτή η "πρακτική", που προφανώς κατέστη δυνατή μέσα στο πλαίσιο καλής θέλησης από την πλευρά του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, ο δήμος, τι άλλο θα έπραττε;



Δεν θα καθαρίζονταν εξωτερικά τα σχολεία;

Για ποιο λόγο επιλέχθηκε η συγκεκριμένη λύση;

Ήταν θέμα έλλειψης προσωπικού ή σωστού προγραμματισμού;

Σε ποιο βαθμό έγιναν οι απαραίτητες απολυμάνσεις και ο ευπρεπισμός-καθαρισμός των εσωτερικών χώρων (αίθουσες, γραφεία, τουαλέτες) των σχολικών κτηρίων αρμοδιότητάς του σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες;