Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Μεγάλη πυρκαγιά στη Γκιώνα Ξάνθης! Στάχτη και αποκαΐδια

Περαστικός ειδοποίησε την Πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο

-Ζητήθηκε βοήθεια από Χρυσούπολη και Ίασμο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 
-Κάηκαν 400 στρέμματα χαμηλής βλάστησης. Συνολικά 27 πυροσβέστες στο έργο της κατάσβεσης και εθελοντές πολίτες

Υπό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν το απόγευμα της Πέμπτης οι Πυροσβεστικές δυνάμεις της Ξάνθης, με τη συνδρομή πυροσβεστών από την Καβάλα και την Κομοτηνή, τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη Γκιώνα Ξάνθης το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.
Στις 14.40 το μεσημέρι περαστικός που αντιλήφθηκε τη φωτιά ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης που έσπευσε στο σημείο με οχήματα και άνδρες, ζητώντας παράλληλα και λαμβάνοντας τη συνδρομή ανδρών της Πυροσβεστικής τόσο από τον Ίασμο Κομοτηνής όσο και από τη Χρυσούπολη της Καβάλας. 

Η φωτιά δεν άργησε να επεκταθεί πλησιάζοντας απειλητικά τον δρόμο, ενώ παράλληλα έκαιγε κοντά τόσο στον Ιππικό Όμιλο Αβδήρων πλησιάζοντας από τα βόρεια εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών που βρίσκονται στην περιοχή.  Οι άνδρες της Πυροσβεστικής δίνοντας μάχη με τις φλόγες κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά, που κατέκαψε ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση αρκετών στρεμμάτων, ενώ λίγο μετά τις 17.30 κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά. 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η φωτιά, ωστόσο διενεργείται προανάκριση. Οι πυκνοί καπνοί που σκέπασαν την περιοχή έγιναν άμεσα αντιληπτοί στις γύρω περιοχές, ενώ μετά την κατάσβεση της φωτιάς στάχτη και αποκαΐδια συνθέτουν το τοπίο που άφησαν πίσω τους οι φλόγες.