Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ολοκληρώθηκε η δράση «Κόψτε το δρόμο στη φωτιά»

IMG 1977

Ολοκληρώθηκε στις 10 του Σεπτέμβρη η δράση της Κερκυραίων Πρωτοβουλία «Κόψτε το δρόμο στη φωτιά» που αφορούσε εθελοντική παρατήρηση σε τρία πυροφυλάκια του νησιού και άμεση ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε περίπτωση καπνού ή πυρκαγιάς.

 

 

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου:

Το φετινό καλοκαίρι η δράση ξεκίνησε από τις 31/06 και ολοκληρώθηκε στις 10/09. Πήραν μέρος συνολικά 44 εθελοντές (14 περισσότεροι από πέρσι), οι οποίοι πραγματοποίησαν 120 βάρδιες και 480 ώρες εθελοντικής παρατήρησης στα πυροφυλάκια Τρουμπέτα, Πέλεκα και Χλωμού!
Όλοι όσοι πήραν μέρος είναι άξιοι συγχαρητηρίων!

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε για αρκετές περιπτώσεις καπνού αλλά και πυρκαγιών και έσπευσε άμεσα στο σημείο που αναφέρθηκε κατά περίπτωση. Επίσης η Κερκυραίων Πρωτοβουλία φρόντιζε όλο το καλοκαίρι να ενημερώνει διαδικτυακά όλα τα μέλη αλλά και τους φίλους της ομάδας για θέματα πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης των πυρκαγιών, προκειμένου οι πολίτες να είναι είναι σωστά ενημερωμένοι και να ευαισθητοποιημένοι για το θέμα αυτό.

Το Δ.Σ. της Κερκυραίων Πρωτοβουλία, εκφράζει την ικανοποίηση του από την έκβαση του φετινού καλοκαιριού που ήταν ένα ήρεμο καλοκαίρι, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από πυρκαγιές. Θεωρούμε πως πολύ σημαντικός παράγοντας ήταν ο καιρός που ήταν σχετικά ήπιος χωρίς πολύ αέρα, η πολύ καλή οργάνωση και διαχείριση από την πλευρά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της πολιτικής προστασίας του Δήμου και φυσικά οι δράση των εθελοντικών ομάδων για την πυροπροστασία.

Να τονίσουμε ότι και φέτος η προσπάθεια μας αυτή πλαισιώθηκε από την σημαντικότατη συμβολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Χλωμού, από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού - Τμήμα Ευρωπούλων και από ευαισθητοποιημένους εθελοντές πολίτες.

Αξίζει ν' αναφέρουμε ότι  πολλές βάρδιες στο πυροφυλάκιο Τρουμπέτα, πραγματοποίησε ο Ερυθρός Σταυρός παράρτημα Κέρκυρας, το Τ.Ε Κέρκυρας στο πυροφυλάκιο Πέλεκα, η ΕΜΕΔ στο πυροφυλάκιο Γαρούνα και η ΕΟΔ στο πυροφυλάκιο Σπαρτύλα,επιπλέον από τις βάρδιες που αναφέρονται παραπάνω.

Έτσι με τον κατάλληλο συντονισμό από την διοίκηση της Π.Υ. οι εθελοντικές ομάδες Κέρκυρας έδωσαν ένα δυναμικό παρόν στην προσπάθεια προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος από τις πυρκαγιές.

Η Κερκυραίων Πρωτοβουλία ευχαριστεί θερμά τον διοικητή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων της Π.Υ. κ. Καραντζά, τον διοικητή Ν. Κέρκυρας κ. Βαρσάμη, τον διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας κ. Κολοβό και τον διοικητή του πυροσβεστικού κλιμακίου Αργυράδων κ. Σουπιώνη, για την άριστη συνεργασία, βοήθεια και καθοδήγηση τους στην προσπάθεια μας αυτή!

Ευελπιστούμε ότι η δράση αυτή θα έχει περισσότερους εθελοντές για το επόμενο καλοκαίρι, αφού διαπιστώσαμε τόσο πέρσι όσο και φέτος τα οφέλη αυτής της δράσης που ξεκίνησε η Κερκυραίων Πρωτοβουλία πιλοτικά από το καλοκαίρι του 2012!

Τέλος, όπως και πέρσι έτσι και φέτος, θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβρη του 2013 από την Κερκυραίων Πρωτοβουλία, εκδήλωση βράβευσης των εθελοντών που έλαβαν μέρος στη δράση " Κόψτε το δρόμο στη φωτιά " και θ' ακολουθήσει συζήτηση και προτάσεις για το καλοκαίρι του 2014!