Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Στους δρόμους οι ένστολοι Παρασκευή και Σάββατο

Οι ένστολοι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας θα συμμετάσχουν και στην πορεία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ το Σάββατο στο πλαίσιο των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ
05 Σεπ 2013 - 13:32
Picture 0 for Στους δρόμους οι ένστολοι Παρασκευή και Σάββατο
Εκτός από τη συγκέντρωση - διαμαρτυρία που οργανώνουν για το απόγευμα της Παρασκευής, στο Λευκό Πύργο, οι ένστολοι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας θα συμμετάσχουν και στη σαββατιάτικη πορεία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ.

«Δηλώνουμε παρόντες και την επόμενη μέρα στις εκδηλώσεις της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας. Θα προχωρήσουμε μαζί με την κοινωνία», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών ΥπαλλήλωνΧρήστος Φωτόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου για την  κινητοποίηση αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών αλλά διευκρίνισε ότι θα υπάρξει συνεννόηση με τα προεδρεία των υπόλοιπων φορέων και οργανώσεων για την «ένστολη και συντεταγμένη παρουσία», στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του Σαββάτου.

«Πλήρη συμμετοχή ένστολων σε αυτόνομο μπλοκ και με πανό» αποφάσισαν οι συνδικαλιστές του Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με  τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκο Αθάνατο.

«Η υπομονή μας έχει φτάσει στα όρια της. Μας αντιμετωπίζουν ως αριθμούς και όχι ως ανθρώπους που ανήκουν στην κοινωνία», ανέφερε ο Β' αντιπρόεδρος  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομικών Ευθύμιος Αμανατίδης συμπληρώνοντας ότι οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας υφίστανται μειώσεις της τάξεως του 40% στους μισθούς τους.

«Ρήμαξαν τα ταμεία μας ενώ έβαλαν χέρι ακόμη στους λογαριασμούς για τους αναξιοπαθούντες συναδέλφους μας που έπεσαν εν ώρα υπηρεσίας» είπε.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του Λιμενικού ΣώματοςΓιώργος Δριβάκος, τόνισε ότι «στην οριζόντια διαδικασία μειώσεων ενέταξαν και το δικό μας μισθολόγιο χωρίς να αναγνωρίσουν της επικινδυνότητα της δουλειάς μας, την υπεραπασχόληση και άλλα ζητήματα που μας απασχολούν. Μας πήραν τους κόπους μιας ζωής, πότε με τα δομημένα ομόλογα και πότε με το κούρεμα. Δεν θα επιτρέψουμε αυτό τον κατήφορο , θα παλέψουμε μέχρι τέλους με συνεχείς ένστολες κινητοποιήσεις».

«Είμαστε άνθρωποι και έχουμε δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή διαβίωση», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος Γιώργος Μακρής.

Όλοι οι συνδικαλιστές αναφέρθηκαν και στα μεγάλα προβλήματα των υλικοτεχνικών υποδομών και του εξοπλισμού.

«Το 40% των οχημάτων είναι ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης κονδυλίων για τη συντήρηση και την επισκευή . Βάζουμε χρήματα από την τσέπη μας για να αγοράσουμε τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη δουλειά μας», είπαν. 
Μ.Γ.

voria.gr