Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Πυροσβέστης απο τη Φιγαλεία έσωσε απο τις φλόγες το σπίτι της Μαντούς Μαυρογένους στη Μύκονο



Ο Αρχιπυροσβέστης Γιώργος Ζώης από την Φασκομηλιά Φιγαλείας - Θερμά συγχαρητήρια από την Δήμαρχο Μυκόνου και τον Αρχηγό του Π.Σ


Ήρωα αποκαλούν εδώ και λίγες μέρες τον Γιώργο Ζώη,τον πυροσβέστη από τη Φιγαλεία,που υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Κυπαρισσίας και αυτή τη περίοδο ως αποσπασμένος , προσφέρει τις υπηρεσίες του στο νησί της Μυκόνου.

Πιο συγκεκριμένα ο Γιώργος Ζώης πριν ημέρες κατάφερε μαζί με άλλον έναν συνάδελφό του να ελέγξουν και να κατασβέσουν πυρκαγιά σε λιβάδι στη περιοχή του Βόθωνα της Μυκόνου κοντά στο αεροδρόμιο.Αξιοσημείωτο ότι οι 2 πυροσβέστες παρέμειναν σε επιφυλακή για πιθανή αναζωπύρωση μετά τη κατάσβεση παρολη τη κόπωση που τους είχε καταβάλλει.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά την πυρκαγιά στο ξενοδοχείο «Apollon» στο γιαλό Μυκόνου, το κτίσμα που στέγαζε το ιστορικό σπίτι της ηρωίδας της ελληνικής επανάστασης Μαντώς Μαυρογένους.Η φωτιά ξεκίνησε από παρακείμενο εστιατόριο και γρήγορα επεκτάθηκε στον πάνω όροφο όπου βρίσκεται το ιστορικό ξενοδοχείο. Στη μάχη με τις φλόγες μπήκαν άντρες της πυροσβεστικής όπου και εκεί πρωτοστάτησε ο πυροσβέστης Γιώργος Ζώης, αξιωματικοί του λιμενικού καθώς και ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου.

Με κίνδυνο της ζωής του

Ήρωας αποκαλείται ο 28χρονος πυροσβέστης Γιώργος Ζώης από τους κατοίκους αλλά και την Δήμαρχο της Μυκόνου για τις  προσπάθειες που κατέβαλε να διασώσει την εξάπλωση της πυρκαγιάς στο ιστορικό σπίτι της Μαντούς μαυρογένους στην Μύκονο…

Ήταν Τετάρτη λίγο μετά τις 5 το απόγευμα όταν σχεδόν από το πουθενά ξέσπασε φωτιά στο γνωστό εστιατόριο – cafe “Kazarma” όπου βρίσκεται ακριβώς από κάτω απ’ το ιστορικό σπίτι της Μαντούς στον γιαλό της Μυκόνου. Λίγη ώρα μετά καταφθάνει το πρώτο πυροσβεστικό όχημα και αργότερα το φορτηγό – πυροσβεστικό που έχει ζητήσει αποκλειστικά η Δήμαρχος για την καλοκαιρινή περίοδο.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι η δίοδος του φορτηγού από τα στενά σοκάκια του γιαλού έως την καζάρμα, είναι ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτεί ακρίβεια αλλά και γνώση της οδού. Το mykonospress.gr βρέθηκε στο σημείο και κατέγραψε της υπεράνθρωπες προσπάθειες των εθελοντών αλλά ιδιαιτέρως του ηρωικού πυροσβέστη Γιώργου Ζώη που βλέπουμε στην φωτογραφία

Είναι προφανές ότι η Μύκονος χρειάζεται μόνιμο πυροσβεστικό όχημα και αποσπάσεις πυροσβεστών την θερινή περίοδο. Η Δήμαρχος Ειρήνη Γρυπάρη αφού αποκάλεσε ήρωες του πυροσβέστες Γιώργο Ζώη, Χρήστο Θεοδωρίδη, Δημήτρη Πολυκανδριώτη που παλικαρίσια έσβησαν την φωτιά, στην συνέχεια τους συνεχάρη και επισήμανε από την πλευρά της την ανάγκη αιτήματος στην Aποκεντρωμένη Διοίκηση προς απόκτηση μόνιμου κλιμακίου πυροσβεστικής, με μόνιμο όχημα και προσωπικό για την καλύτερη αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών. Η Δήμαρχος επίσης, ανακοίνωσε ότι θα επικοινωνήσει προσωπικά με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος για να τον ευχαριστήσει για την συνεργασία που είχε με το αρχηγείο.

O Γιώργος Ζώης κατάγεται από την Φασκομηλιά Φιγαλείας και υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Σώμα από το 2007