Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Εβρος: 11 οχήματα και 32 πυροσβέστες για την κατάσβεση πυρκαγιάς.

(12/12/2013) 
11 οχήματα και 32 πυροσβέστες για την κατάσβεση πυρκαγιάς.

39638119690a04c9.jpg

Πυκνοί μαύροι καπνοί γέμισαν την ατμόσφαιρα.
 
11 οχήματα και 32 άντρες της πυροσβεστικής χρειάστηκε να συνδράμουν προκειμένου να κατασβεστεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της  Τετάρτης σε εγκαταστάσεις βιομηχανίας στις Φέρες.  Η φωτιά ξέσπασε στον αύλειο χώρο της βιομηχανίας παραγωγής και εκτυπώσεων υλικών συσκευασίας, ιδιοκτησίας ΑΝΚΕΡ ΑΒΕΕ, πρώην Αλουμίνιο Αττικής ΑΕΒΕ, που βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Φερών – Καβησού. 

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δεξαμενές και βαρέλια με μελάνη, διαλυτικά υλικά, χημικές ύλες και χρωστικές ουσίες, που βρίσκονταν αποθηκευμένα στον αύλιο χώρο της επιχείρησης, πλησίον αποθήκης 750 m2 ,που ήταν γεμάτη με αντίστοιχα υλικά.  Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης  επενέβη άμεσα  και κατάφερε να κατασβέσει την πυρκαγιά πριν αυτή επεκταθεί στην αποθήκη, κάτι που αν γινόταν θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες για την επιχείρηση, τους πυροσβέστες αλλά και  το περιβάλλον. 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον πρώην Αντιδήμαρχο Φερών Ν. Γκότση  το εργοστάσιο είναι κλειστό από το 2004 και το κτίριο ανήκει πλέον σε τράπεζα .