Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΕΑΠΣ: Θα σταθούμε όρθιοι και θα αντιμετωπίσουμε τα «καινούργια δύσκολα».

 



 Αθήνα 31-12-2013

Άλλη μια δύσκολη χρονιά, με την πατρίδα μας να βρίσκεται υπό την τροικανή επιτήρηση και τον λαό μας να ασφυκτιά από τον μνημονιακό βραχνά, φτάνει στο τέλος της.
Βαθιά οικονομική ύφεση, συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης, καταστούν την καθημερινότητα μας δυσβάσταχτη  και πολλές φορές εφιαλτική.
Πολλά προσωπικά δράματα συγκροτούν το μεγάλο δράμα που έχει υποστεί ο  λαός μας, πληρώνοντας  ακριβά μια κρίση, την οποία δημιούργησαν, αυτοί που προσπαθούν να τη διαχειριστούν τα τελευταία  τρία χρόνια.
Οι Πυροσβέστες, σε αυτό το  δύσκολο περιβάλλον. Προσπαθούν με τις ειδικότερες δυσχέρειες του κλάδου, να κάνουν το καθήκον τους πιστοί στο ν όρκο τους στην πατρίδα.
Όλη την χρονιά, σε όλη την χώρα δώσαν την μάχη απέναντι στον πύρινο όλεθρο αλλά και σε όλες τις απειλές που στόχευσαν την  ασφαλή καθημερινότητα της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας.
Υπό το βάρος της ατομικής τους φτωχοποίησης και με πενιχρά μέσα και πόρους, δώσαν και φέτος τον καλύτερο εαυτό τους,  αντιμετωπίζοντας με αποτελεσματικότητα τους κινδύνους της πολιτικής προστασίας της χώρας.
Η ΕΑΠΣ στο δύσκολο αυτό  επαγγελματικό πεδίο δράσης,  προσπαθεί  να διασφαλίσει όσο το δυνατόν καλύτερα τους συναδέλφους  Αξιωματικούς του Π.Σ. Με αυτογνωσία των δυνατοτήτων  της υπό το βάρος  του  σκληρού  κοινωνικού αυτοματισμού  της εποχής, της    μεγάλης επιχείρησης συκοφάντησης του συνδικαλισμού, της γενικευμένης επίθεσης στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, προσπαθεί να  ορθώσει  δίκτυ ασφαλείας για τα καθημερινά προβλήματα των συναδέλφων.
Με τη φωνή της προσπαθεί να διατηρεί στην «πολιτική ατζέντα» , τα καίρια και φλέγοντα προβλήματα του πυροσβεστικού μηχανισμού, ενώνοντας τη φωνή της  στο μαζικό εργατικό συνδικαλιστικό  ρεύμα του λαού μας, απέναντι στην βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική που υπαγορεύουν  οι  τοκογλύφοι των αγορών, οι  αριθμολάγνοι διαχειριστές .
Με αισιοδοξία ατενίζουμε τη νέα χρονιά που έρχεται. Η συναίσθηση του καθήκοντος του Πυροσβέστη, όταν  αντιμετωπίζει τις φλόγες και η απόλυτη ικανοποίηση  του αισθήματος από τις διασώσεις συνανθρώπων μας,  μας οπλίζει με ψυχικό  πλεόνασμα, να παλέψουμε και την νέα χρονιά.
Θα σταθούμε όρθιοι και θα αντιμετωπίσουμε τα «καινούργια δύσκολα».

Τις καλύτερες ευχές μας για το 2014