Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Εντός των ημερών οι ετήσιες κρίσεις αξιωματικών της Πυροσβεστικής

          

1Εντός των ημερών οι ετήσιες κρίσεις αξιωματικών της Πυροσβεστικής

Εντός των προσεχών ημερών -πιθανόν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας- αναμένεται να ξεκινήσουν οι ετήσιες κρίσεις των αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.
Πέρυσι πάντως είχαν γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου, την ίδια ημέρα που
είχε δοθεί για διαβούλευση το νομοσχέδιο «Αναδιοργάνωση υπηρεσιών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις» που παραμένει σε εκκρεμότητα προς κατάθεση στη Βουλή και την ψήφισή του.
 
Στελέχη της Πυροσβεστικής σημείωναν ότι αναμένονται περιορισμένες αποστρατείες στην κεντρική ηγετική ομάδα του Σώματος και όσοι παραμείνουν και αναλάβουν νέα καθήκοντα καλούνται να εφαρμόσουν τα όσα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο.
 
Πάντως οι κρίσεις θα γίνουν με βάση όσα προβλέπονται ήδη σχετικά με την ιεραρχία, δηλαδή θα συνεχίσει να υπάρχει ένας υπαρχηγός, καθώς στην αναδιάρθρωση του Σώματος προβλέπονται δύο θέσεις υπαρχηγών και συγκεκριμένα Επιχειρήσεων και Υποστήριξης.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι κρίσεις θα γίνουν υπό τη νέα ηγεσία του Σώματος καθώς πριν από δύο μήνες ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα ως αρχηγού ο αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου.
 
Βήμα