Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΕΑΠΣ: ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Συνάδελφοι

Σχετικά με την είδηση, της απόφασης του ΣτΕ  για την αντισυνταγματικότητα των τελευταίων περικοπών που επιβλήθηκαν  στο εισόδημά μας από το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3, σας ενημερώνουμε τα ακόλουθα.

Τον Ιανουάριο του 2013, οι μεγαλύτερες   δευτεροβάθμιες  οργανώσεις του κλάδου μας, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με αίτηση ακύρωσης  κατά του Ν.4093/2012, με τον οποίο επιβλήθηκαν μειώσεις στους βασικούς μισθούς του ειδικού μισθολογίου των ενστόλων, και μια σειρά νέων περικοπών στο σύνολο των χορηγουμένων επιδομάτων και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1-8-2012.

Οι προσφυγές συζητήθηκαν στην ολομέλεια του  ΣτΕ   την 17η Ιανουαρίου του 2014, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει εκδοθεί η επίσημη απόφαση.

Από την μέχρι στιγμής πληροφόρηση που έχουμε, το Σ.τ.Ε  έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του προσβαλόμενου νόμου που περιέκοψε δραματικά τις αποδοχές μας.
Αυτό που αναμένεται με την έκδοση, το επόμενο διάστημα, της επίσημης απόφασης του Σ.τ.Ε. είναι να δούμε το εύρος της αντισυνταγματικότητας, δηλ. αν κρίθηκε αντισυνταγματικό το μέρος των αναδρομικών κρατήσεων ή και το  σύνολο των περικοπών του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3. 

Σε κάθε περίπτωση  η απόφαση αυτή της ελληνικής δικαιοσύνης, μας ενισχύει τουλάχιστον ηθικά να παλέψουμε την πυρκαγιά, από το  τρίτο εμπρηστικό μνημόνιο που καίει τη ζωή των Πυροσβεστών και όλων των ενστόλων της Πατρίδας μας. Περιμένουμε τώρα την Πολιτεία  να κάνει το καθήκον της. Να κάνει το δίκαιο, πολιτική πράξη και να δώσει στους ένστολους μια οικονομική ανάσα για να συνεχίσουμε να επιτελούμε με αποτελεσματικότητα τα καθήκοντά μας και να καταφέρουμε να επιβιώνουμε αξιοπρεπώς στην σκληρά χειμαζόμενη πατρίδα μας.