Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Η αγαπημένη ΜΚΟ του αντιδημάρχου Πολυχρονίδη (το 2005 ήταν αντιπρόεδρος) εμπλέκεται σε σκάνδαλο 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναδημοσίευση και σχόλιο του "Τροχού", 20-2-2014.

"Τροχός": Τις τελευταίες ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας ένα ακόμα σκάνδαλο με ΜΚΟ, της λεγόμενης Ε.Σ.Ε.Π.Α. Η συγκεκριμένη ΜΚΟ είναι πολύ γνωστή στους κατοίκους του Ωραιοκάστρου αφού ο αντιδήμαρχος κ. Πολυχρονίδης ήταν ένθερμος υποστηριχτής της αλλά και αντιπρόεδρός της (το 2005 ήταν οπωσδήποτε αντιπρόεδρος, δεν γνωρίζουμε μέχρι πότε). Σε εφημερίδα της παράταξής του "Όραμα Δημιουργίας" το Δεκέμβριο του 2005 (τεύχος 06), ο κ. Πολυχρονίδης κατηγορούσε τη διοίκηση Μπάτου διότι πολεμούσε τη συγκεκριμένη ΜΚΟ αντί να τη στηρίζει, "με αποτέλεσμα να στερείται ο λαός του Ωραιοκάστρου τις πολυσχιδείς υπηρεσίες των εθελοντών" και συνέχιζε ο κ. Πολυχρονίδης: "Αντιλαμβάνεται κανείς τη φήμη της πόλης μας και την ώθηση που θα είχε η αγορά του Ωραιοκάστρου με τη λειτουργία ενός διεθνούς εκπαιδευτικού κέντρου (της ΜΚΟ) στο Δήμο μας". Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε φωτογραφία του σχετικού δημοσιεύματος.
Ακολουθούν πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου για το συγκεκριμένο σκάνδαλο.
Νέο σκάνδαλο 2,5 εκατομμυρίων σε ΜΚΟ με έργο... την πυρόσβεση
Μία ακόμα υπόθεση ΜΚΟ που απέσπασε χρήματα από το Δημόσιο και αντί τα μέλη της να προσφέρους το έργο που προβλεπόταν, έπαιρναν τα λεφτά και τα έβαζαν στην τσέπη τους. Πρόκειται για την Εθελοντική  Οργάνωση Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (Ε.Σ.Ε.Π.Α.), το διοικητικό συμβούλιο της οποίας κατηγορείται για υπόθεση απάτης ύψους 2.500.000.
Μάλιστα στις 12 Νοεμβρίου 2012 ο Γερμανός υφυπουργός Γιοακίμ Φούχτελ είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της ΜΚΟ στα Ριζώματα, Ημαθίας.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται πως εξιχνιάστηκε υπόθεση κακουργηματικής απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και ενεργητικής δωροδοκίας από εθελοντική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου για σωρεία διάπραξης ποινικών αδικημάτων.
Στο πλαίσιο της έρευνας και σε συνδυασμό με την σε βάθος διερεύνηση των οικονομικών στοιχείων του Σωματείου διαπιστώθηκε ότι οι εμπλεκόμενοι, από το 2000 ως και σήμερα, απέσπασαν χρηματικά ποσά από Δήμους της χώρας και ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Πως έστησαν το κόλπο τα μέλη της οργάνωσης
Τα μέλη του ΔΣ του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών που είχαν έδρα στη Θεσσαλονίκη εξαπατούσαν δημάρχους και περιφερειάρχες λέγοντας τους ότι θα στήσουν σταθμούς πυρόσβεσης με τον κατάλληλο εξοπλισμό και ενώ έπαιρναν χρήματα, δεν υλοποιούσαν ποτέ τις δεσμεύσεις τους και τα λεφτά κατέληγαν στις τσέπες τους.
Τι αναφέρει η Αστυνομια για τη δράση τους
Οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία κατάφεραν να αποσπάσουν, με τη μορφή συνδρομών ή χορηγιών, από Δήμους και ιδιωτικές επιχειρήσεις, χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τα 2.500.000 ευρώ
Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισε το Σωματείο υπερβαίνει το ποσό των 2.500.000 ευρώ, ενώ για την απόσπαση των χρηματικών ποσών, οι εμπλεκόμενοι παρουσίαζαν σε Δημάρχους, μέλη Δημοτικών Συμβουλίων και ιδιωτικές επιχειρήσεις ψευδή εικόνα σχετικά με:
•    το νομοθετικό πλαίσιο και τη δυνατότητα του Σωματείου να ιδρύει εθελοντικούς πυροσβεστικούς σταθμούς, να επιχειρεί σε κατάσβεση πυρκαγιών και να συμμετέχει σε περιστατικά διακομιδής τραυματιών
•    τη λειτουργική ικανότητα των οχημάτων, πυροσβεστικών και ασθενοφόρων, που η οργάνωση διέθετε στους Δήμους. Τα παραπάνω οχήματα είχαν παραχωρηθεί στο σωματείο με τη μορφή δωρεάς από χώρες της Ευρώπης και πρόκειται για παλιά μεταχειρισμένα οχήματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα, δεν έφεραν πινακίδες κυκλοφορίας, δεν είχαν ταξινομηθεί και δεν είχαν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας, δεν είχαν περάσει τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους, δεν ήταν ασφαλισμένα και σε κάθε περίπτωση δεν έφεραν τα απαιτούμενα από τη νομοθεσία πιστοποιητικά καταλληλότητας από το Πυροσβεστικό Σώμα και το ΕΚΑΒ.

Με τη μεθοδολογία αυτή και προβάλλοντας τον εθελοντισμό και την προσφορά στις τοπικές κοινωνίες κατάφερναν να αποσπούν χρηματικά ποσά με τη μορφή συνδρομών ή χορηγιών.
Σημειώνεται ότι, ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Σωματείου, προκειμένου να επιτύχει συνεργασία με τους Δήμους, αποπειράθηκε να δωροδοκήσει Αξιωματούχους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.



Ποια ήταν η οργάνωση Ε.Σ.Ε.Π.Α.
Το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (Ε.Σ.Ε.Π.Α.) ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1998 και είναι Εθελοντική Οργάνωση εγγεγραμμένη στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με αριθμό 004/2001, και στο Υπουργείο Εξωτερικών, με αριθμό μητρώου 428, όπως αναφέρει στη σελίδα του στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα αναφέρει:
Το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (Ε.Σ.Ε.Π.Α.) ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1998 και είναι Εθελοντική Οργάνωση εγγεγραμμένη στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με αριθμό 004/2001, και στο Υπουργείο Εξωτερικών, με αριθμό μητρώου 428.
Σκοπός του είναι η δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου Εθελοντικών Πυροσβεστικών - Διασωστικών Σταθμών, το οποίο να συμπληρώνει τα κενά που υπάρχουν στο Δίκτυο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Παράλληλα να παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς ασθενών και τραυματιών υποστηρίζοντας το δίκτυο του ΕΚΑΒ.
Ο θεσμός της Εθελοντικής Πυρόσβεσης είναι παγκόσμιος, ενώ αντίστοιχες οργανώσεις υπάρχουν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον υπόλοιπο κόσμο, με τις οποίες το Ε.Σ.Ε.Π.Α. βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία μέσω της συμμετοχής του στη CTIF (Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυρόσβεσης και Διάσωσης).
Το Ε.Σ.Ε.Π.Α. συμμετέχει με εκπροσώπους του στις επιτροπές της CTIF που διαμορφώνουν το παγκόσμιο πυροσβεστικό γίγνεσθαι σχετικά με νέες τεχνολογίες και διαρκή πληροφόρηση στα παγκόσμια δρώμενα της πυρόσβεσης - διάσωσης. Παράλληλα επιτυγχάνεται η σύσφιξη σχέσεων με συναδέλφους από όλο τον κόσμο, πάντα με απώτερο σκοπό την προστασία του Έλληνα πολίτη όπου παραστεί ανάγκη. Στις πρόσφατες εκλογές της CTIF, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Ε.Π.Α. κ. Νίκος Σαχινίδης εκλέχθηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Δασοπυρόσβεσης της CTIF για την επόμενη τετραετία.
Τι προέβλεπαν οι συνεργασίες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Στην ιστοσελίδα τους ανέφεραν πως με την ίδρυση ενός καινούριου σταθμού πυρόσβεσης οι υπεύθυνοι – μέλη του Ε.Σ.Ε.Π.Α. που υπάγονται σε αυτόν παραλαμβάνουν όλο το υλικό πυρόσβεσης και διάσωσης. Αυτό το υλικό χρεώνεται στο Δήμο. Σε περίπτωση αύξησης των αναγκών ή του αριθμού των εθελοντών του σταθμού, παραδίδεται πρόσθετος προσωπικός εξοπλισμός και οχήματα.
Από τη μεριά τους οι φορείς της Τ.Α. οφείλουν να παραχωρήσουν τη χρήση κατάλληλου χώρου για τη στέγαση του Εθελοντικού Σταθμού καθώς και ειδικών στεγάστρων για τη φύλαξη των οχημάτων και να καλύπτουν τα πάγια έξοδα αυτών των εγκαταστάσεων. Ωστόσο όπως φαίνεται αυτά τα πάγια έξοδα κατέληγαν στις τσέπες των επιτήδειων.
Νέο σκάνδαλο με ΜΚΟ με πυροσβέστες και αναδασωτές
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μελών της ΜΚΟ ΕΣΕΠΑ

Δικογραφία σε βάρος τριών μελών εθελοντικής οργάνωσης που λειτουργούσε στη Θεσσαλονίκη σχηματίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. «για σωρεία διάπραξης ποινικών αδικημάτων».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πρόκειται για μέλη του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να αποσπάσουν, με τη μορφή συνδρομών ή χορηγιών, από Δήμους και ιδιωτικές επιχειρήσεις, χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τα 2.500.000 ευρώ. Στους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι ο πρόεδρος της εθελοντικής οργάνωσης κ. Νίκος Σαχινίδης, η σύζυγος του και ένα ακόμη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, «ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1998 και είναι Εθελοντική Οργάνωση εγγεγραμμένη στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με αριθμό 004/2001, και στο Υπουργείο Εξωτερικών, με αριθμό μητρώου 428».

Πως γινόταν η απάτη

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία στο πλαίσιο της έρευνας, σε συνδυασμό με ενδελεχή διερεύνηση των οικονομικών στοιχείων του σωματείου, διαπιστώθηκε ότι οι εμπλεκόμενοι, από το 2000 ως και σήμερα, απέσπασαν χρηματικά ποσά από Δήμους της χώρας και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το περιουσιακό όφελος που αποκόμισε το Σωματείο υπερβαίνει το ποσό των 2.500.000 ευρώ, ενώ για την απόσπαση των χρηματικών ποσών οι εμπλεκόμενοι παρουσίαζαν σε Δημάρχους, μέλη Δημοτικών Συμβουλίων και ιδιωτικές επιχειρήσεις ψευδή εικόνα σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο και τη δυνατότητα του Σωματείου να ιδρύει εθελοντικούς πυροσβεστικούς σταθμούς, να επιχειρεί σε κατάσβεση πυρκαγιών και να συμμετέχει σε περιστατικά διακομιδής τραυματιών και τη λειτουργική ικανότητα των οχημάτων, πυροσβεστικών και ασθενοφόρων, που η οργάνωση διέθετε στους Δήμους».

Τα συγκεκριμένα οχήματα είχαν παραχωρηθεί στο σωματείο με τη μορφή δωρεάς από χώρες της Ευρώπης και πρόκειται για παλιά μεταχειρισμένα οχήματα.

Όπως διαπιστώθηκε στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα, δεν έφεραν πινακίδες κυκλοφορίας, δεν είχαν ταξινομηθεί και δεν είχαν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας, δεν είχαν περάσει τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους, δεν ήταν ασφαλισμένα και δεν έφεραν τα απαιτούμενα από τη νομοθεσία πιστοποιητικά καταλληλότητας από το Πυροσβεστικό Σώμα και το ΕΚΑΒ.

Με τον τρόπο αυτό τα μέλη του σωματείου «προβάλλοντας τον εθελοντισμό και την προσφορά στις τοπικές κοινωνίες κατάφερναν να αποσπούν χρηματικά ποσά με τη μορφή συνδρομών ή χορηγιών». Τα ποσά αυτά κυμαίνονταν, σύμφωνα με αστυνομικούς, από 2.000 έως 12.000 ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο πρόεδρος του εθελοντικού σωματείου, προκειμένου να επιτύχει συνεργασία με τους Δήμους, αποπειράθηκε να δωροδοκήσει αξιωματούχους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Αστυνομικές πηγές έλεγαν ότι η απόπειρα για δωροδοκία έγινε σε δήμους της Μαγνησίας.

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής ποινικής διερεύνησης και αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο Σωματείο είχε παραχωρηθεί ένα παλιό στρατόπεδο στην Ημαθία για να δημιουργήσει την «βάση» του παρά τις ενστάσεις τον τότε υπευθύνων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης το 2006 ο τότε Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Φούρλας είχε καταγγείλει στις φωτιές της Χαλκιδικής ότι ο κ. Σαχινίδης δεν παρέχει κανενός είδους συνδρομή στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Εν τω μεταξύ το σωματείο εκτός από τις συνδρομές και τις δωρεές προχωρούσε και σε λαχειοφόρους αγορές και σε εράνους σε απλούς πολίτες ζητώντας τους με αυτό τον τρόπο την οικονομική ενίσχυση.

Επιπλέον καταγγελίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος του σωματείου «επιστράτευε» νεαρής ηλικίας από ξένες χώρες και τους φιλοξενούσε σε κάμπινγκ στη Χαλκιδική. Έτσι έδειχνε πως διαθέτει «στρατό» εθελοντών και κατάφερνε να αποσπά κονδύλια.

Καταγγελίες τις προηγούμενες ημέρες

Τις προηγούμενες ημέρες σε τοπικά ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης είχαν δει το φως της δημοσιότητας καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες «τα οχήματα του Εθελοντικού Σώματος δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ενώ και το Εκπαιδευτικό Κέντρο δεν διαθέτει την απαραίτητη πιστοποίηση».

Στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρονταν ότι «κατά τη διάρκεια της έρευνας που διενεργείται φέρεται να διαπιστώθηκε ότι κάποια από τα οχήματα του Σώματος δε διέθεταν ούτε ασφαλιστήρια, αλλά ούτε και πινακίδες κυκλοφορίας! Μάλιστα όπως διαπιστώθηκε ορισμένα από τα οχήματα είναι "ηλικίας" πάνω από 30 ετών και έχουν αποσυρθεί από τις αντίστοιχες υπηρεσίες χωρών του εξωτερικού».

Απαντώντας ο πρόεδρος του ΕΣΕΠΑ έλεγε σε ανακοίνωσή του ότι όλα ξεκίνησαν από μια ανώνυμη καταγγελία κατηγορώντας τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ότι αντί να ζητήσει στοιχεία και διευκρινήσεις την έστειλε στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, η οποία πράγματι διεξήγαγε προκαταρκτική έρευνα μέσω της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων.

Στη συνέχεια έλεγε ότι «παλαιότερα δεν είχαμε πινακίδες, διότι ήταν αδύνατο να ανταποκριθούμε οικονομικά. Μέσω εγγράφων και πολιτικών υποσχέσεων 3 Υπουργοί προσπαθούσαν να βοηθήσουν με απαλλαγή από το κόστος ώστε να τακτοποιηθεί το θέμα, ο καιρός όμως περνούσε και έτσι αναγκαστήκαμε να βγάλουμε πινακίδες με τη βοήθεια χορηγών. Με αυτόν τον τρόπο το Ελληνικό Δημόσιο εισέπραξε για τα εθελοντικά μας οχήματα πάνω από 150.000 ευρώ.».

Σημείωνε ακόμη ότι «τα περί οχημάτων και παλαιότητας είναι παιδαριώδη. Τα περί αποσυρμένων, αστεία. Όλα τα οχήματά μας έχουν καταλληλότητα και ελέγχτηκαν από το Υπουργείο Μεταφορών, το οποίο εξέδωσε πινακίδες».

Δωρεά από τη Γερμανία

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 12 Νοεμβρίου 2012 ο γερμανός υφυπουργός Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της ΜΚΟ στα Ριζώματα, Ημαθίας.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά στη Γερμανία έγινε τελετή παράδοσης στην ΕΣΕΠΑ πέντε οχημάτων τα οποία σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ήταν «δωρεά του Ομοσπονδιακού υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας προς το ΕΣΕΠΑ και θα μετατραπούν σε πυροσβεστικά βυτιοφόρα, χωρητικότητας 10.000 λίτρων, καθιστώντας τα έτσι τα μεγαλύτερα στην κατηγορία τους στην Ελλάδα».

Η παράδοση των οχημάτων είχε γίνει σε ειδική εκδήλωση, στο πλαίσιο της 4ης ελληνογερμανικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε στις 21-23 Οκτωβρίου στη Νυρεμβέργη, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας των δύο χωρών, φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, γερμανικών ΜΜΕ και ελλήνων δημοσιογράφων.

Μεταξύ των άλλων, παρευρέθηκαν ο κ. Φούχτελ, κοινοβουλευτικός υφυπουργός, εντεταλμένος της καγκελαρίου για την ελληνογερμανική συνέλευση, ο κ. Γιάννης Μιχελάκης, υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας, ο Νίκος Σαχινίδης, πρόεδρος του ΕΣΕΠΑ κ. α.

«Φωτιές» άναψε ρεπορτάζ στο Focus

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Νοεμβρίου του 2013 στο γερμανικό περιοδικό Focus είχε δημοσιευτεί ρεπορτάζ σχετικά με την επιβολή υψηλών φόρων εισαγωγής στα πυροσβεστικά οχήματα που έχουν δωρίσει στην Ελλάδα η Γερμανία και η Αυστρία. Στο δημοσίευμα αναφέρονταν εκτενώς στο σώμα εθελοντών πυροσβεστών και στα κυκλώματα που, όπως υποστηρίζει, δρουν στον κλάδο.

To ρεπορτάζ επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι για το ελληνικό επαγγελματικό πυροσβεστικό σώμα με τους 9.200 εργαζομένους απαιτείται ετήσια δαπάνη 350 εκ. ευρώ, ενώ ο ιδρυτής και επικεφαλής του σώματος των εθελοντών πυροσβεστών Νίκος Σαχινίδης με τους 1.200 εθελοντές για δέκα χρόνια χρειάστηκε 2 εκατομμύρια ευρώ και, επειδή δεν επαρκούσαν, για να βελτιώσει τον προϋπολογισμό, έβαλε από την τσέπη του 74.500 ευρώ.

Ο κ. Σαχινίδης υπέθετε ότι πίσω από κάποιες οχλήσεις βρίσκεται ο κρατικός συναγωνισμός, διότι με τη δράση του χαλάει το μοντέλο λειτουργίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η επαγγελματική πυροσβεστική αγοράζει κάθε πυροσβεστική αντλία προς 120 ευρώ έκαστη, ο κ. Σαχινίδης αγόρασε το προϊόν από τη Γερμανία προς 12 ευρώ.

«Υπερκοστολογημένες συμφωνίες αυτού του είδους είναι συνήθεις», τόνιζε ο συντάκτης του Focus, υποστηρίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο γίνεται το «λάδωμα».

Έντονη ήταν η αντίδραση της Ένωσης Αξιωματικών της Πυροσβεστικής και σε ανακοίνωση της σημείωνε ότι «οι ενορχηστρωτές της επίθεσης μέσω του γερμανικού τύπου απέτυχαν να σπιλώσουν τη δράση του Πυροσβεστικού Σώματος και να τορπιλίσουν την ελληνογερμανική συνεργασία σε αυτόν τον τομέα».

Μάλιστα σε επιστολή του ο μέχρι πρότινος πρεσβευτής της Γερμανίας στην Αθήνα, κ. Βόλφγκανγκ Ντολτ έκανε λόγο για «αποφασιστικότητα να προωθήσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Πυροσβεστικού Σώματος και των γερμανικών πυροσβεστικών αρχών».

Πυρά εναντίον του κ. Σαχινίδη εξαπέλυσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος. Αφορμή δηλώσεις του προέδρου του ΕΣΕΠΑ στο τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ΔΕΛΤΑ TV όπου φέρεται να χρησιμοποίησε εκφράσεις όπως «τεμπέλικο Π. Σ.», «αργόμισθοι μόνιμοι πυροσβέστες που δουλεύουν ένα μήνα το χρόνο».

Μιλώντας στο «Βήμα» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Νικόλαος Αθάνατος σημείωσε ότι έχει ανατεθεί στο νομικό τους σύμβουλο να εξετάσει το συγκεκριμένο απόσπασμα με τις δηλώσεις και εφόσον από την αξιολόγηση θεωρηθούν προσβλητικές, να κινήσει τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες σε βάρος του κ. Σαχινίδη.