Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ


Οι ενορχηστρωτές της επίθεσης μέσω του γερμανικού τύπου απέτυχαν να σπιλώσουν τη δράση του Πυροσβεστικού Σώματος και να τορπιλίσουν την ελληνογερμανική συνεργασία σε αυτόν τον τομέα.
  
Μετά την επίθεση που δέχτηκε το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα, από δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου, η Ένωσή μας, προχώρησε σε  συγκεκριμένες δράσεις, τόσο  για την ανάδειξη των ψευδών αναφορών, όσο και να αναδείξει το έργο του Π.Σ. Παράλληλα με τις συγκεκριμένες δράσεις, επιδιώχθηκε να ενημερωθεί η  επίσημη γερμανική πολιτεία, αλλά και να συνεχισθεί η συνεργασία των δύο χωρών στα ζητήματα Πυροσβεστικού Σώματος και Πολιτικής Προστασίας.

Η επιστολή του Γερμανού Πρέσβη προς την ΕΑΠΣ

Η πρώτη  θετική αντίδραση προήλθε από τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, Wolfang Dold, ο οποίος με  επιστολή του μεταξύ των άλλων σημειώνει:

"Τη στάση μου ως Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας απέναντι στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος της Ελλάδας, ευελπιστώ ότι την εξέφρασα με σαφήνεια με την ευκαιρία της παράδοσης των τεσσάρων πυροσβεστικών οχημάτων στις 26 Νοεμβρίου 2013. Χαρακτηρίζεται από ευγνωμοσύνη και την αποφασιστικότητα να προωθήσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Πυροσβεστικού Σώματος και των γερμανικών πυροσβεστικών αρχών. Εύχομαι οι δύο χώρες μας να συνεχίσουν, ειδικά και σε αυτόν το τομέα, τη στενή και βασισμένη στην αμοιβαία εμπιστοσύνη συνεργασία στα πλαίσια της πρωτοβουλίας για την ελληνογερμανική συνεργασία"

Παράλληλα ιδιαίτερα σημαντική ήταν η επαφή του Προέδρου της ΕΑΠΣ Γιάννη Σταμούλη με τον Επικεφαλής της Γερμανικής Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας (ΒΒΚ) Dr Franz-Josef,  στα πλαίσια του workshop  "για τον μηχανισμό της πολιτικής προστασίας στην Ευρώπη", που πραγματοποιήθηκε στην  Αθήνα  20 με 22 Ιανουαρίου, όπου συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας, ειδικά, σε ζητήματα πυροσβεστικής εκπαίδευσης.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ Γιάννης Σταμούλης, και η Ελληνίδα Εθνική
Αντιπρόσωπος της Πολ.Προστασίας στην Ε.Ε.
Αντιπύραρχος Κ. Σαΐνη  με τον Επικεφαλής
της Γερμανικής Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας Dr. Franz-Josef.

eaps.blogspot.gr