Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ανοιχτά τα ερωτήματα για την υπόθεση της ΕΣΕΠΑ



Υπερασπιστή στο πρόσωπο του επί έντεκα χρόνια διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κώστα Κοκκολάκη βρήκε σήμερα ο πρόεδρος του Σωματείου «Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών – ΕΣΕΠΑ Νίκος Σαχινίδης.
Μιλώντας στον ρ/σ "Στο Κόκκινο 93,4" ο κ. Κοκκολάκης δήλωσε ότι η ομάδα του κου Σαχινίδη βοήθησε πολύ και ήταν καλός συνεργάτης της Πολιτικής Προστασίας με παρεμβάσεις στους σεισμούς της Αθήνας, στις φωτιές της Χαλκιδικής του 2006, στις πλημμύρες της Απολωνίας και για την δράση του είχε τιμηθεί από τον περιφερειάρχη Γιώργο Τσιότρα.
Ερωτηθείς αν τα 2,5 εκατομμύρια που ο ίδιος ο Σαχινίδης είχε παραδεχτεί ότι έχει λάβει από διάφορους δήμους σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «αν αυτά τα χρήματα τα έχει πάρει για τα 14 χρόνια της λειτουργίας της ομάδας του, για 100 περίπου οχήματα, την εκπαίδευση δεκάδων εθελοντών και το έργο που έχει προσφέρει τότε τα χρήματα αυτά δεν είναι πολλά».
Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Σταμούλης σχολιάζοντας το χρηματικό ποσό που ο Σύλλογος έχει πάρει σημείωσε με νόημα ότι «οι εθελοντές είναι εθελοντές και δεν κάνουν υπενοικίαση υπηρεσιών αλλά αν ενδιαφέρονται πηγαίνουν στον τοπικό δήμο ή την Πυροσβεστική και δεν τρέχουν να πάρουν λεφτά ακόμη και τον τέως βασιλιά».
Ερωτηθείς ο κ. Σταμούλης για τη δωρεά τεσσάρων οχημάτων από τον κ. Φούχτελ απάντησε ότι «οι Γερμανοί δεν έχουν ιδέα από τις συνθήκες πυρόσβεσης που απαιτούνται στον ελληνικό χώρο και αν θέλουν να συμβάλλουν σε κάτι ας βοηθήσουν την χώρα να ορθοποδήσει, γιατί στην πυρόσβεση τα καταφέρνουμε και μόνοι μας».
Η τοποθέτηση του κου Σταμούλη σχετικά με τη θέση του προέδρου στο παγκόσμια ένωση εθελοντών που κατέχει ο κ. Σαχινίδης ότι υπάρχουν και ενώσεις που είναι ανυπόληπτες, προκάλεσε νέα παρέμβαση του προέδρου του ΕΣΕΠΑ που ανέφερε ότι στην ένωση αυτή μετέχει και η πυροσβεστική η οποία όμως όταν έγινε η ψηφοφορία για το προεδρείο απείχε.
Η διελκυστίνδα που άνοιξε με τις ανακοινώσεις της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και τις κατηγορίες περί κακουργηματικής απάτης συνεχίζεται, ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πέρα από τις δηλώσεις υπέρ και κατά του ΕΣΕΠΑ θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί διότι ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία που περιέχονται στην δικογραφία και αποτελούν προιόν πολύμηνης έρευνας που πραγματοποίησε η ασφάλεια Θεσσαλονίκης.
Απόστολος Λυκεσάς