Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΕΑΠΣ: Για τη διαμοίραση του πλεονάσματος στους ενστόλους

Για τη διαμοίραση του πλεονάσματος στους ενστόλους

Αθήνα 20-3-2014

 Συνάδελφοι 
 Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού πληροφορηθήκαμε ότι το από το πολυαναμενόμενο "πλεόνασμα", απότοκο του επαχθέστατου μνημονίου που πυρπολεί εδώ και τρία χρόνια τη ζωή μας, θα δοθεί στους " ένστολους με μηνιαίο μισθό κάτω από 1500 ευρώ, ένα εφάπαξ βοήθημα". 
 Η παραπάνω δήλωση του κ.Πρωθυπουργού εν συνεχεία, εξειδικεύτηκε από το Υπουργείο Οικονομικών όπου ανακοινώθηκε ότι το βοήθημα αυτό θα είναι μια εφάπαξ χορήγηση 500 ευρώ και το οποίο, όσο αφορά το Πυροσβεστικό Σώμα, θα δοθεί σε 1480 συναδέλφους, που έχουν μεικτό εισόδημα κάτω από 1500 ευρώ (χωρίς πενθήμερα - νυχτερινά). 
Σήμερα το πρωί, αντιπροσωπεία από εκπροσώπους των σωματείων Π.Σ.-ΕΛ.ΑΣ.-Λ.Σ. συναντήθηκαν σε έκτακτη συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ για το επίμαχο θέμα της καταβολής στους ένστολους, αυτής της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης. 
 Από πλευράς του κ. Υπουργού έγινε ενημέρωση και παρουσιάστηκε η συμφωνία της Κυβέρνησης με την Τρόικα για την έκτακτη αυτή ενίσχυση ενός αριθμού συναδέλφων μας.
 Οι εκπρόσωποι όλων των σωματείων του επεσήμαναν ότι δεν διορθώνονται οι αδικίες που έχουν προκληθεί με αποτέλεσμα να υπάρχει αναστάτωση στις τάξεις των ενστόλων και να εγείρονται εύλογα ερωτηματικά.
 Συνάδελφοι 
Η συγκεκριμένη απόφαση είναι κατάφωρα άδικη, προάγει τον κοινωνικό αυτοματισμό τόσο μέσα στις τάξεις των οργανισμών μας, όσο και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της χειμαζόμενης πατρίδας μας. Αναμένοντας τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης, τα στελέχη της ΕΑΠΣ εκφράσαν σήμερα τις ενστάσεις τους στα ΜΜΕ.