Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Κινδύνεσαν άνθρωποι σε πολυκατοικία που ξέσπασε φωτιά (video-photos)




Κινδύνεσαν άνθρωποι σε πολυκατοικία που ξέσπασε φωτιά (video-photos)

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/03/2014, 19:53
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2014, 23:29

Μια από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις ήταν αυτή που κλήθηκαν να φέρουν εις πέρας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες Ηρακλείου και της ΕΜΑΚ, καθώς οι καπνοί που έπνιξαν το κλιμακοστάσιο πολυκατοικίας, όταν διαμέρισμα της οποίας τυλίχθηκε στις φλόγες, εγκλώβισαν τους ενοίκους που δεν μπορούσαν να βρουν διέξοδο με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να ανέβουν στην ταράτσα για να γλυτώσουν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί.

Μάλιστα, δύο γυναίκες μεγάλης ηλικίας απεγκλωβίστηκαν από τους πυροσβέστες με σκάλα από την πίσω πλευρά της πολυκατοικίας και διεκόμισθησαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, ενώ το πυροσβεστική και ΕΚΑΒ ταυτόχρονα με την επιχείρηση της κατάσβεσης προσπαθούσαν να δώσουν τις στοιχειώδεις πρώτες ανάγκες σε ανθρώπους που το χρειάζονταν και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών ήταν στο κρεβάτι κατάκοιτοι.

Συγκλονιστική η μαρτυρία του διοικητή του A' Πυροσβεστικού Σταθμού Ηρακλείου κ. Μιχάλη Σεληνιωτάκη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της "ΚΡΗΤΗ TV":


Ο συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ηρακλείου για φωτιά χτύπησε
λίγο μετά τις 7:30 απόψε. Ο πύρινος εφιάλτης εκδηλώθηκε σε πολυκατοικία στην Μάχης Κρήτης  και συγκεκριμένα στην οδό Μίνωος 41.


Οι πυροσβέστες τελικά κατάφεραν μετά από σχεδόν ώρα να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, προχωρώντας πλέον στην κατάσβεσή της ενώ στην συνέχεια, αφού βοήθησαν τους ενοίκους να  κατέβουν από την ταράτσα έλεγξαν ένα ένα τα διαμερίσματα για τυχόν υπολείμματα από την φωτιά.


Εξ αρχής οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μεγάλη φωτιά με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η συμβολή έξι πυροσβεστικών οχημάτων με 19 πυροσβέστες στο σημείο δίνοντας μάχη με τις φλόγες με την συνδρομή και της  ΕΜΑΚ.


Η φωτιά εικάζεται εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο χώρος χρησίμευε για εργασίες οξυγονοκόλλησης.  


Οι πυροσβέστες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προσέγγισαν το χώρο με αντιασφυξιογόνος μάσκες, καθώς στο χώρο που εκδηλώθηκε η φωτιά υπήρχαν φιάλες οξυγόνου.


Οι συνθήκες εκδήλωσης της φωτιάς παραμένουν αδιευκρίνιστες, ενώ στο σημείο προκλήθηκε και κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς η φωτιά σημειώθηκε σε μία από τις πιο κεντρικές και πολυσύχναστες οδικές αρτηρίες.




Στις φωτογραφίες καρέ-καρέ η επιχείρηση κατάσβεσης.


Ρεπορτάζ:
Βάλια Μπούη-Μάνος Τριγώνης

http://www.neakriti.gr