Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Φωκίδα: Οι πυροσβέστες έσωσαν τον 60χρονο ψαρά

Φωκίδα: Οι πυροσβέστες έσωσαν τον 60χρονο ψαρά

Φωκίδα: Οι πυροσβέστες έσωσαν τον 60χρονο ψαρά

Η βάρκα του έσπασε στα βράχια, αλλά ο ίδιος κατόρθωσε να βγει στην ξηρά - Οι ισχυροί άνεμοι δεν επέτρεπαν την προσέγγιση διά θαλάσσης, αλλά τελικά η πυροσβετική κατόρθωσε να τον ανασύρει από το γκρεμό

Ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ η επιχείρηση του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό ενός ερασιτέχνη ψαρά στην περιοχή περιοχή ανάμεσα στην Ιτέα και τη Δεσφίνα.

Η βάρκα του χτύπησε στα βράχια και καταστράφηκε. Ο ίδιος σκαρφάλωσε, αγκιστρώθηκε σε αυτά και εγκλωβίστηκε εκεί. Ενημέρωσε τις αρχές και ξεκίνησε αμέσως η έρευνα αφού ο ίδιος δεν γνώριζε που ακριβώς βρισκόταν.

Μετά από πολύ ώρα ο άνδρας εντοπίστηκε ωστόσο η περιοχή ήταν δύσβατη και οι διασώστες δεν μπορούσαν για αρκετές ώρες να τον προσεγγίσουν. Στην προσπάθεια να τον βοηθήσουν συμμετείχε και ελικόπτερο του λιμενικού σώματος, το οποίο τον πλησίασε, ωστόσο ο ψαράς δεν μπορούσε να πιάσει την ανεμόσκαλα με αποτέλεσμα και αυτή η προσπάθεια να καταλήξει χωρίς αποτέλεσμα. Επίσης ο δυνατός άνεμος δεν επέτρεπε στο σκάφος του λιμενικού να πλησιάσει στα βράχια.

Τελικά πυροσβέστες της Ιτέας ανέβασαν από τα βράχια τον 60χρονο άνδρα. Στο σημείο βρέθηκαν και άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία που προσέφεραν την δική τους βοήθεια αφού το δύσβατο της περιοχής έκανε δύσκολο το έργο της διάσωσης.

Πηγή: lamiastar.gr