Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΕΑΠΣ:Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΡΟΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ, ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥΣ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΡΟΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ, ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥΣ

Αθήνα 6 Απριλίου 2014

Συνάδελφοι.

Εδώ και δεκαετίες, λειτουργίας των επικουρικών μας ταμείων, παρά τις αρχικές προβλέψεις των σχετικών νομοθετημάτων, ουδέποτε  θεσμοθετήθηκε η ενίσχυσή τους με οποιοδήποτε πόρο από πρόσθετη απασχόληση του Π.Σ. (αθλητικές εκδηλώσεις, πρόστιμα κ.λ.π.).



Όλα αυτά τα χρόνια, μόνο έσοδο τους, αποτελούν οι εισφορές των πυροσβεστικών συναδέλφων, οι οποίες μάλιστα μετά το ληστρικό PCI ελαχιστοποιήθηκαν οδηγώντας τα ταμεία μας σε οικτρή κατάσταση.

Το τελευταίο διάστημα, το σωματείο μας, με κάθε ευκαιρία,  αναδύκενειε το  αίτημα της εξεύρεσης πόρων, προς  κάθε κατεύθυνση,  με παρεμβάσεις προς την πολιτική ηγεσία, τα κόμματα και τους βουλευτές.

Τελικά η πρώτη ακτίνα φάνηκε, και στη διάρκεια της συζήτησης  νομοσχεδίου του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου  κατατέθηκε τροπολογία των Βουλευτών  ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ Δημητρίου, ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ Ηλία και ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΥ Αθανασίου,  η οποία και έγινε δεκτή από τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ, σύμφωνα με την οποία στο τ. ΤΑΥΠΣ  περιέρχεται πόρος 5 %  από τα εισπραττόμενα παράβολα του άρθρου 2,παρ.1,περ.ι του Ν.3511/2006, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 64 του Ν.4249/2014. (για την παροχή εκπαίδευσης).
http://eapsgr.blogspot.gr