Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Αθήνα 22 Μαΐου  2014                                                      ΠΡΟΣ :Τα μέλη της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Αττικής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

        Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, στις 9-4-2014 συγκλήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Αττικής κατά την οποία (ως τέταρτη επαναληπτική) δεν υφίστατο θέμα απαρτίας και κατά την Συνέλευση μετά από διαλογική συζήτηση και ψηφοφορία που επακολούθησε παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου ψήφισαν (79) μέλη και  προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα :
Διοικητικός Απολογισμός     :      62 ΝΑΙ – 17 ΟΧΙ
Οικονομικός Απολογισμός    :      61 ΝΑΙ  – 18 ΟΧΙ
     Στην ανωτέρω συνεδρίαση με ευθύνη του Προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης και  πριν την προσέλευση του δικαστικού αντιπροσώπου και έχοντας την δεδομένη στιγμή την σχετική πλειοψηφία στην αίθουσα, με μεθοδευμένες ενέργειες της παράταξης των Ανεξαρτήτων Πυροσβεστών Αττικής,
επιχειρήθηκε η παράνομη και παράτυπη εκλογή εφορευτικής επιτροπής δια βοής και όχι με μυστική ψηφοφορία όπως ο Νόμος 1264/1982 και το Καταστατικό ορίζουν ρητά και χωρίς να παραβρίσκεται δικαστικός αντιπρόσωπος.     
     Υποβλήθηκε γραπτή ένσταση και για το θέμα ζητήθηκε από τον Πρόεδρο της Γ.Σ. η έγγραφη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Η γνωμοδότηση υπεβλήθη στις 11-4-2014 το πρωί και αυθημερόν το Προεδρείο του Δ.Σ. ζήτησε από τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης Γρηγόρη Σκιαδόπουλο με έγγραφό του να ενεργήσει ότι απαιτείται για τη νομότυπη εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και να ενημερώσει σχετικά για τις ενέργειές του μέχρι 12-4-2014. Ταυτόχρονα υπεβλήθη και (νέα) αίτηση για ορισμό δικαστικού αντιπροσώπου. Ο Πρόεδρος της Γ.Σ, Γρηγόρης Σκιαδόπουλος αδράνησε και έτσι στις 13/4/2014, το απερχόμενο Δ.Σ. μετά από κατεπείγουσα έκτακτη συνεδρίασή του κάλεσε τα μέλη της Ένωσης σε επανασυζήτηση του θέματος της Εκλογής Εφορευτικής Επιτροπής και λήψη νομότυπης απόφασης για την Τρίτη 15-04-2014.
   Στη Γ.Σ. της 15-04-2014 και πριν την έναρξη της ψηφοφορίας για εκλογή  Εφορευτικής Επιτροπής, ο Πρόεδρός της Γρηγόρης Σκιαδόπουλος, χωρίς να αμφισβητεί το παράνομο της διαδικασίας που είχε προηγηθεί στις 9-4-2014 (εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής χωρίς μυστική ψηφοφορία και χωρίς την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου) για το οποίο παράνομο έφερε ακέραια την ευθύνη, υπέβαλε ένσταση ότι κακώς η συνέλευση συγκλήθηκε από το Δ.Σ. της Ένωσης και όχι από αυτόν ως Πρόεδρο. Η ένσταση αυτή έγινε δεκτή από τη δικαστική αντιπρόσωπο. Έτσι το Προεδρείο της Γ.Σ., ως όφειλε όρισε νέα ημερομηνία για την συνέχιση της Γ.Σ. για τις 29-4-2014 και υπέβαλε και αίτηση για διορισμού δικαστικού αντιπροσώπου. Έτσι τελικώς στις 29-04-2014 παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου και μετά από μυστική ψηφοφορία εκλέχθηκε νομότυπα Εφορευτική Επιτροπή και κατά την διαλογή των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων έλαβαν :
1)      Αικατερίνη Πάικου  (12) σταυρούς,  2) Φίλιππος Μπερτζελέτος       (3) σταυρούς
3)      Ανδρέας Τρίγκας      (4) σταυρούς    4) Αριστείδης Νιφόρας           (10) σταυρούς
5)      Ιωάννης Πάττας        (13) σταυρούς  6) Μιχαήλ Ράπτης                    (37) σταυρούς
7)      Μιχαήλ Μπαλόπητος(40) σταυρούς  8) Γεώργιος Μπάκας                (33) σταυρούς
και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανακηρύσσονται Τακτικά Μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής ο Μπαλόπητος, Ράπτης, Μπάκας και Αναπληρωματικά Μέλη ο Πάττας,   Πάικου, Νιφόρας και ορίστηκαν οι αρχαιρεσίες για 28 και 29/05/2014. Ενώ η πιο πάνω διαδικασία  για νομότυπη εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής βρισκόταν σε εξέλιξη, κατόπιν

αιτήσεως του μέλους του Προεδρείου της Γ.Σ. Ανδρέα Τρίγκα προς το Ειρηνοδικείο Αθηνών που κατατέθηκε στις 28-04-2014 με προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδίκη Υπηρεσίας και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΛΗΤΕΥΣΗ της Ένωσης Διορίστηκε Προσωρινή Διοίκηση στην Ένωση μεταξύ των μελών της οποίας και ο Πρόεδρος της Γ.Σ. Γρηγόρης  Σκιαδόπουλος. Ως τακτική δικάσιμος ορίστηκε η 1-10-2014 και μέχρι τότε η έτσι ορισθείσα προσωρινή διοίκηση θα είχε την Ένωση «εν λευκώ» στα χέρια της ερήμην των μελών της.
     Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που κυριολεκτικά παραπέμπει σε πραξικόπημα δεδομένου ότι με το διορισμό της προσωρινής διοίκησης καθυποτάσσεται η πλειοψηφία στις επιδιώξεις της μειοψηφίας και επί της ουσίας καταργείται η διενέργεια αρχαιρεσιών στην Ένωση, το Προεδρείο του απερχόμενου Δ.Σ. καθώς και μέλη Δ.Σ. και αναπληρωματικά επίσης μέλη του Δ.Σ. υπέβαλαν στις 30/04/2014 αίτησης ανάκλησης της προσωρινής διαταγής την οποία προσέβαλαν ως νομικά αβάσιμη δεδομένου ότι δεν υπήρχε οποιοσδήποτε λόγος για διορισμό προσωρινής διοίκησης σύμφωνα με το νόμο.
     Η αίτηση ανάκλησης συζητήθηκε αυθημερόν και αφού εκτέθηκαν όλες οι απόψεις, η Πρόεδρος Υπηρεσίας του Ειρηνοδικείου Αθηνών Ανακάλεσε την Προσωρινή Διαταγή.
     Στη συνέχεια στις 06-05-2014 υποβλήθηκε νέα (2η) αίτηση για διορισμό προσωρινής διοίκησης (από τον Ευστάθιο Ανθόπουλο αυτή τη φορά), η οποία στηριζόταν στο ψευδές γεγονός ότι η Γ.Σ. της 29-04-2014 δεν αποφάσισε να γίνουν οι εκλογές στις 28 & 29/05/2014. Τούτο μολονότι η Γ.Σ. ΟΜΟΦΩΝΑ είχε αποφασίσει σχετικά.  Στις 7-5-2014 συζητήθηκε ενώπιον του Προέδρου Υπηρεσίας το αίτημα για διορισμό προσωρινής διοίκησης με προσωρινή διαταγή και για την απόρριψη αυτού άσκησαν κύρια παρέμβαση η Εφορευτική Επιτροπή και το απελθόν Δ.Σ. της Ένωσης.
     Παρά τις ψευδολογίες από πλευράς του Προέδρου της Γ.Σ. ο οποίος ήταν παρών σ΄όλη τη διαδικασία και συναίνεσε να γίνουν οι εκλογές 28-29/05/2014 και την προσπάθεια να εξαπατηθεί το Δικαστήριο με ψευδείς δηλώσεις, συμπεριφορά για την οποία επιφυλασσόμαστε να ζητήσουμε την ποινική τους δίωξη, στις 12/05/2014 δημοσιεύθηκε η απόρριψη (ξανά) του αιτήματος για διορισμό προσωρινής διοίκησης.
       Στην συνέχεια στις 13-05-2014 υποβλήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών νέα (3η) αίτηση (από τους Σκιαδόπουλο – Λύρα – Τρίγκα αυτή τη φορά), για να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή αναστολής και των αποφάσεων της Γ.Σ. για ορισμό εκλογών στις 28-29/5/2014 και την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, όπου και αυτή στις 16-05-2014 απορρίφθηκε από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου, όπου εκδικάστηκε.
       Συνάδελφοι
   Μετά από την αντιδεοντολογική στάση του Προεδρείου της Γ.Σ. και του περίγυρού του, η Ένωσή μας προχωράει στις εκλογές στις 28 και 29Μαϊου 2014. Κάποιοι θέλουν να διοικήσουν έστω και για λίγους μήνες την Ένωση από το παράθυρο και με προσωρινές διαταγές Δικαστηρίων 
Η Δικαιοσύνη δεν τους έκανε το χατίρι αυτό.
Η Δικαιοσύνη αποφάσισε και έβγαλε την ετυμηγορία της τρεις φορές
Τώρα θα πρέπει να αναμένουν καρτερικά και την ετυμηγορία των συναδέλφων.

      Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στις εκλογές και να ασκήσετε το αναφαίρετο δικαίωμά σας να επιλέξετε τους καταλληλότερους κατά την κρίση σας.  Η συμμετοχή σας θα είναι η πιο δυνατή απάντηση σ΄αυτούς που επιδιώκουν  τη ματαίωση των εκλογών και προτιμούν το διορισμός από τη δημοκρατική εκλογή.

ΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ