Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΚ Σταυρού: Πυρκαγιά σε κολόνα της ΔΕΔΔΗΕ.(φωτό - βίντεο)

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 17.50' σήμερα, σε διπλή κολόνα μετασχηματιστή της ΔΕΔΔΗΕ στην Δ.Κ. Σταυρού του Δήμου Βόλβης, στην περιοχή του Ξενοδοχείου ''ΑΡΧΟΝΤΙΙΚΟ'' από καλώδια Μέσης Τάσης σε Χαμηλής.  Από την Πυρκαγιά  προκλήθηκαν ζημίες στην εγκατάσταση του μετασχηματιστή. Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος δύο  (2) Πυροσβεστικά οχήματα και πέντε (5) Πυροσβεστικοί Υπάλληλοι.
Για το ανωτέρω περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πριν από την πυρκαγιά προκλήθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα να σπάσει ο μονωτήρας της Μέσης Τάσης και να προκληθεί βραχυκύκλωμα. Η Υπηρεσία μας επενέβη άμεσα με συντονισμένες ενέργειες και με ταυτόχρονη τηλεφωνική επικοινωνία  με τα κεντρικά της ΔΕΔΔΗΕ. Παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και ασφαλίζοντας τον χώρο για να αποτρέψουμε την προσέγγιση των πολιτών, προστατεύσαμε την εγκατάσταση ενεργώντας κατά διαστήματα με διακεκομμένες ρίψεις νερού χρησιμοποιώντας αυλό υψηλής πίεσης από Πυροσβέστες που βρισκόταν στην οροφή Πυροσβεστικού οχήματος. Ενδιάμεσα χρειάστηκε ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος της κεντρικής γραμμής ώστε να σβήσει η κυρίως φωτιά και στην μετά να συντηρήσουμε ψύχοντας την κατασκευή μέχρι την άφιξη του Ειδικού συνεργείου της ΔΕΔΔΗΕ.


Ευχαριστούμε τον φίλο μας Ηλία Αμπατζίδη για το φωτογραφικό υλικό και το βίντεο από την ώρα του συμβάντος. Θα το χρησιμοποιήσουμε για εκπαιδευτικούς σκοπούς.