Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

Συμμετοχή του Π.Κ. Σταυρού στους Πανελλήνιους Αγώνες Εφέδρων Καταδρομέων στην Ρεντίνα.Με επιτυχία διεξάγονται οι Πανελλήνιοι αγώνες Εφέδρων Καταδρομέων στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας ΚΔ-ΑΛ στην Ρεντίνα του Δήμου Βόλβης, με συνθήκες ασταμάτητης βροχής.
Το παρόν έδωσε σήμερα 6-12-2014 το Π.Κ. Σταυρού μετά από αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων στην Δ,Π,Υ,Θεσσαλονίκης.

Μέρος των αγώνων, ήταν η εγκατάσταση χαμηλής πίεσης νερού σε απόσταση 110 μ, όπου οι διαγωνιζόμενοι σε ομάδες τεσσάρων (4) ατόμων πραγματοποιούσαν την εκτέλεση της άσκησης με αντίπαλο τον χρόνο. Πρώτη βγήκε η 2η ομάδα με χρόνο 1.05'' από την έναρξη μέχρι την τελική ρίψη νερού από τον αυλό. Σκοπός της άσκησης, η εξοικείωση των εφέδρων καταδρομέων με τον πυροσβεστικό εξοπλισμό και τα πυροσβεστικά εργαλεία και η συνεργασία μεταξύ των μελών της κάθε ομάδας για το καλύτερο αποτέλεσμα. Η βαθμολογία της κάθε ομάδας ολοκληρώθηκε με προφορικές ερωτήσεις ενώ υπήρχε αρνητική βαθμολογία σε επιμέρους ζητήματα συνεργασίας. Προηγήθηκε ενημέρωση από στελέχη του Π.Κ. Σταυρού.