Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Εκπαίδευση των Πυροσβεστών του Π.Κ. Σταυρού σε θέματα αγωγής υγείας - παροχής πρώτων βοηθειών.




Εκπαίδευση των Πυροσβεστών του Π.Κ. Σταυρού σε θέματα αγωγής υγείας - παροχής πρώτων βοηθειών.




  Μετά από προσπάθειες των υπευθύνων του Δήμου Βόλβης και μετά από αίτημα του Πυροσβεστικού  Κλιμακίου Σταυρού, λειτούργησε για πρώτη φορά  παράρτημα του Κέντρου δια Βίου Μάθησης στον Δήμο μας με δύο τμήματα  των είκοσι (20) Πυροσβεστών το καθένα. Την εκπαίδευση παρακολούθησαν και δύο συνάδελφοι της Π.Υ. Ιερισσού.  Η εκπαίδευση αφορούσε την αγωγή υγείας και την παροχή πρώτων βοηθειών. Ολοκληρώθηκε την Μ. Τετάρτη 8-4-2015 μετά από είκοσι πέντε (25) διδακτικές ώρες. Σκοπός του προγράμματος  ήταν  η αύξηση του επιπέδου γνώσης και εκπαίδευσης των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων του  Π.Κ. Σταυρού στα πλαίσια των Διαταγών του Αρχηγείου Π.Σ. και των αυξημένων αναγκών της περιοχής ευθύνης. Η συνεχής εκπαίδευση είναι ιερό καθήκον μας.

  Ευχαριστούμε  τον Δήμο Βόλβης και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Λιάμα Διαμαντή και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χατζή Χρήστο, για την όπως πάντα, άμεση ανταπόκριση στο αίτημα  μας.

   Επίσης ευχαριστούμε τις καθηγήτριες του προγράμματος, την κα Χρυσούλα Μυστακίδου, Μαία  και την κα Δήμητρα Τσιώρα, Ιατρό, για την επαγγελματική παρουσίαση και μοναδικό τρόπο διδασκαλίας τους, καθώς και τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ Σταυρού κ. Βασιλόπουλο Ιωάννη για την φιλοξενία στις αίθουσες του Λυκείου καθώς και την κάλυψη των υλικοτεχνικών αναγκών.


Με τον Δήμαρχο Βόλβης κ. Διαμαντή Λιάμα και την Εκπαιδεύτρια Ιατρό κα Τσιώρα Δήμητρα 
  Αντίστοιχα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Βόλβης,  όσον αφορά την ενότητα της Αγωγής Υγείας και παροχής Πρώτων Βοηθειών και όχι μόνο, θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα για όλους του Δημότες οι οποίοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Βόλβης για περισσότερες πληροφορίες.