Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι η φετινή χρονιά θα είναι εξαιρετικά δύσκολη



Στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι η φετινή χρονιά θα είναι εξαιρετικά δύσκολη

Με εκστρατεία ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα, πλήρη ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, αλλά και φοβερές ελλείψεις, αρχίζει επίσημα σήμερα ηαντιπυρική περίοδος του 2015.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι η φετινή χρονιά θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, λόγω των πολλών βροχών που έχουν συντελέσει στη μεγάλη βλάστηση, που σε συνδυασμό με ένα θερμό καλοκαίρι θα δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα στις δασικές περιοχές. Για τον λόγο αυτό, έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα στον τομέα της πρόληψης. Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην εγκύκλιο που απέστειλε από τις 15 Απριλίου σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, επικεντρώνει την προσοχή της στην ενημέρωση και είναι αναβαθμισμένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές σε ό,τι αφορά την πρόληψη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Τάσος Μαυρόπουλος, έχουν ήδη σταλεί στους δήμους τα κονδύλια για τους καθαρισμούς, που είναι ίδια με πέρυσι, ενώ η Γραμματεία, εκτός των άλλων, έχει προγραμματίσει τη διενέργεια ταχύρρυθμων σεμιναρίων, κυρίως για τους νεοεκλεγέντες δημάρχους και περιφερειάρχες, προκειμένου να δοθούν οδηγίες και κατευθύνσεις για τον συντονισμό και την άμεση αντίδραση σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ο κ. Μαυρόπουλος, αναφερόμενος στην κατάσταση, τόνισε: «Παρ' όλες τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά, το φρόνημα των πυροσβεστών είναι όπως πάντα υψηλό, γι' αυτό και εφέτος είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν για άλλη μια φορά το καθήκον τους, με αυτοθυσία και ηρωισμό και θα προστατέψουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών και τον πλούτο της χώρας. Κάνω έκκληση όμως και σε όλους τους πολίτες να δείξουν ευαισθησία και προσοχή, γιατί μόνον έτσι μπορεί να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

http://www.voria.gr/