Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Tόσκας: Το 2017 η μονιμοποίηση των πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης .


Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την έναρξη της διαδικασίας των αιτήσεων πρόσληψης ως μονίμων, από το Μάιο, ώστε οι διαδικασίες να προχωρήσουν εγκαίρως και η μονιμοποίηση να γίνει στην ώρα της.
Τον Ιανουάριο του 2017, οπότε και συμπληρώνουν την 5ετή θητεία τους, θα μονιμοποιηθούν όσοι από τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου. Εκείνοι δηλαδή που όταν προσελήφθησαν ήταν κάτω των 40 ετών και διέθεταν απολυτήριο Λυκείου.

Αυτό δήλωσε από τη Βουλή, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ομολογώντας ότι παρότι ο νόμος αφήνει παράθυρο για την πρόσληψή τους νωρίτερα, δεν το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας και οι εγγραφές στον προϋπολογισμό του 2016.


Ο Υπουργός δεσμεύτηκε πάντως για την έναρξη της διαδικασίας των αιτήσεων πρόσληψης ως μονίμων, από το Μάιο, ώστε οι διαδικασίες να προχωρήσουν εγκαίρως και η μονιμοποίηση να γίνει στην ώρα της.

Για εκείνους, δε, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης, ο κος Τόσκας, ισχυρίστηκε ότι θα γίνεται ανανέωση της πενταετούς θητείας τους, ώστε να μην βρεθούν ξαφνικά στο δρόμο παρά την προσφορά τους.

Πηγή: http://www.skai.gr