Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Το αναμμένο καντήλι κόστισε τη ζωή στην 37χρονη και το παιδί της

Πενθεί η οικογένειά της άτυχης κοπέλας και του 4χρονου παιδιού, που έφυγαν από τη ζωή με τραγικό τρόπο

Λίγα τετραγωνικά αρκούσαν για να στεγάσουν μία μάνα και ένα παιδί. Ένα υπόγειο της οικογενειακής της κατοικίας, του σπιτιού που σήμερα έχει βυθιστεί σε πένθος βαρύ, μετά το τραγικό τέλος της ζωής μητέρας και παιδιού, που κάηκαν ζωντανοί, εξαιτίας του καντηλιού που είχαν ανάψει στο εικονοστάσι το βράδυ του Σαββάτου, προσευχόμενοι να βρουν επιτέλους το δρόμο για μια καλύτερη ζωή, με πιο ανθρώπινες συνθήκες. 

Η 37χρονη ζούσε στο υπόγειο του πατρικού της, γιατί ήθελε το δικό της χώρο για να μεγαλώσει το σπλάχνο της. Στο ισόγειο της μονοκατοικίας έμεναν οι γονείς και τα άλλα τρία αδέρφια της. 


Η άτυχη γυναίκα βίωσε το σκληρό πρόσωπο της μοίρας, όταν ο άνθρωπος που επέλεξε να κάνει οικογένεια μαζί του, την εγκατέλειψε, ενώ εκείνη, πριν από τέσσερα χρόνια, έφερνε στη ζωή τον καρπό του έρωτά τους. 

Πάλεψε με νύχια και δόντια για να αναθρέψει το παιδί αυτό κάτω από αντίξοοες συνθήκες. Το ψυχρό υπόγειο έμοιαζε να έχει τόσα χρώματα αγάπης, που ήταν ικανά να σβήνουν την υγρασία των τοίχων και να ομορφαίνουν με τις ζωγραφιές της μικρής.

Οι δυο τους είχαν την αγάπη και την στήριξη από την υπόλοιπη οικογένεια που, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, βοηθούσε όσο και όπως μπορούσε. «Δεν παραπονιόταν ποτέ, δεν γκρίνιαξε σε κανέναν και ας της λείπανε πράγματα. Μόνη έννοια της ήταν το παιδί της, πάσχιζε να μην του λείπει κάτι. Ένα πανέμορφο πλάσμα, που είχε αγάπη και συμπόνοια για όλους» θα πει συγγενής της τραγικής οικογένειας στο protothema.gr.

Το βράδυ της Ανάστασης έλαβε το Άγιο φως, άναψε το καντηλάκι της και ζήτησε δύναμη από το Θεό να σταματήσει ο προσωπικός της Γολγοθάς... Εξαντλημενη κοιμήθηκε, ελπίζοντας στο ξημέρωμα της Κυριακής του Πάσχα, χωρίς το πλούσιο πασχαλινό τραπέζι, αλλά με το μονάκριβό της παιδί στην αγκαλιά και την οικογένειά της πάντα στο πλευρό της. 

Το ξημέρωμα το σπίτι θα τυλιγόταν σε φλόγες και, όπως λέει στο protothema.gr ο θείος της, καταρρακωμένος, η πυρκαγιά θα «έπνιγε» με τη μανία της μάνα και παιδί. Ανυπεράσπιστα πλάσματα, που ξεψύχησαν και βύθισαν στο πένθος την οικογένειά τους...













http://www.protothema.gr/