Κυριακή 15 Μαΐου 2016

73 ανθρώπινες φωνές μέσα από τις φλόγες. Είναι αρκετές;


Δείτε μια μοναδική καταγραφή της πύρινης λαίλαπας που κατάπιε ανθρώπινες ζωές, και προκάλεσε τεράστια καταστροφή στην Ελλάδα, ξεκινώντας από ένα ανθρώπινο λάθος...


Τον Αύγουστο του 2007 κι ενώ η Ελλάδα φλέγεται από πρωτόγνωρες φονικές πυρκαγιές, συνεργείο της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Δημόπουλο, σκηνοθέτη τον Μίλτο Χατζουλλή και κινηματογραφιστή τον Κώστα Μιχαήλ, ξεκινά για τα πύρινα μέτωπα.

Για 10 ημέρες και με κίνδυνο να εγκλωβιστούν στις φλόγες, καταγράφουν και μεταδίδουν σε δορυφορική σύνδεση στην Κύπρο όσα τραγικά διαδραματίζονται…
 
Με την επιστροφή τους συγκεντρώνουν σε ένα μικρό φιλμάκι με τίτλο "Φωνές μέσα από τη στάχτη" όσα έζησαν και κατέγραψαν από τις φονικές πυρκαγιές που στοίχισαν τη ζωή σε 73 ανθρώπους και αποτέφρωσαν εκατομμύρια στρέμματα δασικής και γεωργικής γης, και κερδίζουν το πρώτο βραβείο “Golden Umbrella” στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τηλεόρασης MEDIA MIXX '08 στη Βουλγαρία.

Το συγκλονιστικό αυτό φιλμάκι προτάθηκε κι έφτασε στα τηλεοπτικά βραβεία EMMY, στην κατηγορία ειδησεογραφικού ρεπορτάζ, φτάνοντας στην τελική 8άδα.
 





Οι πρωτόγνωρες αυτές πυρκαγιές και ο τραγικός απολογισμός τους μπορεί πλέον να αποτελούν παρελθόν, οι “Φωνές Μέσα Από τη Στάχτη” όμως είναι επίκαιρες κάθε καλοκαίρι που η πύρινη απειλή καραδοκεί σε Κύπρο και Ελλάδα.
 

Σκηνοθεσία - Επιμέλεια: Μίλτος Χατζουλλής
 Ρεπορτάζ - Κείμενα - Παρουσίαση: Παναγιώτης Δημόπουλος
 Κινηματογράφιση: Κώστας Μιχαήλ - Μίλτος Χατζουλλής
 Μοντάζ: Γιάννης Κοζάκος



- See more at: http://www.lovemyall.com/article/exoume-thema/fones-mesa-apo-ti-stahti#sthash.ygjXhMDk.dpuf