Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

Κρητη Λασιθι Παραλίγο να καούν ζωντανοί Διοικητής και πυροσβέστες στο Σελάκανο. (Ηχητικό)Λίγο έλειψε να χάσουν τη ζωή τους στη μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο Σελάκανο, ο περιφερειακός διοικητής Κρήτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιάννης Μαραγκάκης και άλλοι πυροσβέστες, όταν εγκλωβίστηκαν σε πύρινο μέτωπο. Ο κ. Μαραγκάκης περιέγραψε στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε μαζί με συναδέλφους του, όταν η φωτιά τους κύκλωσε και απείλησε τις ζωές τους.
Η κατάσταση στην περιοχή είναι καλύτερη σήμερα, ωστόσο οι συνεχείς αναζωπυρώσεις προκαλούν ανησυχία. Και σήμερα κάνουν ρίψεις δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ και οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν ενισχυμένες. Ωστόσο οι καταστροφές, είναι μεγάλες καθώς, όπως είπε ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Αργύρης Πανταζής, έχουν καεί μεγάλες εκτάσεις από το πανέμορφο πευκοδάσος, καλλιέργειες, ζώα και μελίσσια. Μεγάλες καταστροφές έχει υποστεί το δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης της ευρύτερης περιοχής, το χωριό Μάλες δεν έχει νερό, ενώ προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζουν οι οικισμοί γύρω από το Σελάκανο.
Την ίδια ώρα το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εξετάζει με μεγάλη προσοχή μαρτυρίες για ενδεχόμενη δράση εμπρηστών στην περιοχή, λίγη ώρα πριν ξεσπάσει η καταστροφική πυρκαγιά.

Ακούστε τι είπαν στο Ράδιο Κρήτη οι κ.κ. Μαραγκάκης και Πανταζής- See more at: http://www.ekriti.gr/kriti-lasithi/paraligo-na-kaoyn-zontanoi-dioikitis-kai-pyrosvestes-sto-selakano-terasties#sthash.6dlpbnGF.dpuf