Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Μήλτσιος Γιάννης: Η υποψηφιότητά μου για τις εκλογές της ΕΥΠΣ Κεντρικής Μακεδονίας. (31 Μαρτίου, 1 Απριλίου 2018)







Δεν υπάρχει στιγμή χωρίς καθήκον…

   Αγαπητοί, φίλοι και φίλες, ενόψει των πολλών προβλημάτων που ολοένα και περισσότερο επιβαρύνουν καθημερινά την επαγγελματική και προσωπική μας ζωή, αποφάσισα να συμμετάσχω ενεργά με την εκπροσώπηση των συναδέλφων στην Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος της Κεντρικής Μακεδονίας. Απορρίπτοντας την άγονη «πολιτική του καναπέ», ευελπιστώ να βάλω ένα λιθαράκι προς την βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας, θέτοντας υποψηφιότητα με την «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ».  


   Η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» πλαισιώνεται από ικανά μέλη, που έχουν αποδείξει έμπρακτα την ακεραιότητα του χαρακτήρα τους. Οπλισμένα με όραμα και στόχο, είναι αποφασισμένα να αγωνιστούν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, για το όφελος του συναδέλφου.  
   Τα επόμενα χρόνια θα κληθούμε όλοι μας να αντιμετωπίσουμε σοβαρές προκλήσεις. Είναι στο χέρι μας είτε να αγωνιστούμε ή να δεχτούμε τη μοίρα μας.
-          Η θέσπιση δίκαιου βαθμολογίου για τους πυροσβέστες από τον βαθμό του Πυρονόμου και κάτω. Η Πυροσβεστική είναι το μοναδικό Σώμα χωρίς βαθμολόγιο, με αποτέλεσμα να είμαστε δέσμιοι σε κάλπικες «προσωπικές μισθολογικές διαφορές», άνισα επιδόματα και μηδενικές αυξήσεις.
-          Η απομόνωση της «προσωπικής διαφοράς» από όλες τις επιστρεφόμενες κρατήσεις που προβλέπετε να γίνουν, μετά από τη σχετική απόφαση του ΣτΕ.
-          Ο επαναπροσδιορισμός του μισθολογίου. Παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής μας ηγεσίας για το αντίθετο, ουσιαστικά ο πυροσβέστης χάνει μέχρι και το ένα τρίτο του μισθού του σε βάθος χρόνου.
-          Την δικαιότερη προσαρμογή των επιδομάτων. Μείωση της ψαλίδας μεταξύ αξιωματικών και υπαξιωματικών.
-          Την επαναφορά προς συζήτηση του θέματος του επιδόματος παραμεθορίου.
-          Την θέσπιση οικονομικής αποζημίωσης των ρεπό που προέρχονται από υπερωριακή εργασία. Είναι καιρός να μπει ένα φρένο στα «άπειρα» ρεπό και την καταχρηστική απασχόληση του πυροσβέστη.
-         Την αναπροσαρμογή του δυναμολογίου, αναβάθμιση Υπηρεσιών και Κλιμακίων, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες. Ορθολογικότερη αξιοποίηση και τοποθέτηση αξιωματικών.
-          Την αναγνώριση της μάχιμης 5ετίας στις Ειδικές Υπηρεσίες όπως την Ε.Μ.Α.Κ.
-          Την ανανέωση του ατομικού πυροσβεστικού εξοπλισμού, των οχημάτων και των κτηρίων.  
-          Την τακτικότερη και ποιοτικότερη ενημέρωση των συναδέλφων από τα μέλη της ΕΥΠΣ.
-          Τον εκσυγχρονισμός του καταστατικού της ΕΥΠΣ και εκ βάθρου ανανέωση του τρόπου εκλέγειν και εκλέγεσθε (Ενιαίο Ψηφοδέλτιο).      
   Πρέπει επιτέλους να μπει τέλος στην αδικία και στην απαξίωση. Δεν μπορεί πλέον ο πυροσβέστης να μην έχει όραμα, να μην έχει προοπτική, να μην ελπίζει στο καλύτερο. Είναι αναγκαίο να αφήσουμε πίσω την μιζέρια του παρελθόντος και να συμμετάσχουμε ενεργά. Κανένας αγώνας δεν κερδήθηκε από την πολυθρόνα… Ας εργαστούμε συλλογικά για το καλό μας, για το καλό των παιδιών μας.  
   Σας καλώ να αγωνιστούμε όλοι μαζί, για έναν πυροσβέστη με αξιοπρέπεια και όραμα, να αναδείξουμε ενωμένοι το μοναδικό όπλο που έχουμε. ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ… στις 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου, να είμαστε παρόντες στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των εκπροσώπων της Ένωσής μας και της Ομοσπονδίας.
Με εκτίμηση
Μήλτσιος Μ. Ιωάννης.

Καλές επιστροφές…