Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Εκπαίδευση στο Π.Κ. Σταυρού με θέμα ''Φωτοβολταϊκά συστήματα και ασφάλεια του Πυροσβέστη''

κάντε κλικ επάνω στην εικόνα για να κατεβάσετε το αρχείο.
Την Παρασκευή 19 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Π.Κ. Σταυρού εκπαίδευση - ενημέρωση των Πυροσβεστών με θέμα "Φωτοβολταϊκά συστήματα και ασφάλεια του Πυροσβέστη''  από τον Ηλεκτρολόγο - Μηχανολόγο κ. Χαλβατζή Γεώργιο.
Την εκπαίδευση παρακολούθησαν όλα τα στελέχη της Υπηρεσίας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Το θέμα που απασχόλησε, είναι α)   το πόσο αυξάνεται η επικινδυνότητα πρόκλησης πυρκαγιάς σε σημεία όπου είναι τοποθετημένα φωτοβολταϊκά συστήματα  και β) η συμπεριφορά της πυρκαγιάς που προκλήθηκε από άλλη αιτία κατά την διάρκεια εξέλιξης της.
Η ανάγκη ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των υπεύθυνων που τα τοποθετούν και τα συντηρούν και των Πυροσβεστών σε θέματα που έχουν σχέση με εκδήλωση πυρκαγιάς, ήταν μεγάλη.
Ανακαλύψαμε νέους κινδύνους που μπορεί να βρεθούν μπροστά μας σε σχέση με τα συμβατικά συμβάντα σε οροφές κτιρίων ή υπαίθριες εγκαταστάσεις. Ειδικά στην πρώτη περίπτωση, διαπιστώσαμε τον αυξημένο κίνδυνο μετά τις πολλές πυρκαγιές που προκαλούνται σε οροφές κτιρίων ξύλινης κατασκευής λόγω της αλλαγής συστημάτων θέρμανσης τα τελευταία χρόνια (πρόκληση πυρκαγιάς από ανάφλεξη αιθάλης σε καπνοδόχο).

Προγραμματίσαμε επιτόπια ενημέρωση σε εγκαταστάσεις Φωτοβολταϊκών συστημάτων και στην συνέχεια θα συζητήσουμε τα συμπεράσματα που θα προκύψουν.

Η εκπαίδευση αποτελεί καθημερινή πρακτική και αγωνία για τους Πυροσβέστες ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία αλλά και με ασφάλεια στους ολοένα και αυξανόμενους κινδύνους που αντιμετωπίζουν κατά την διάρκεια των συμβάντων. Η συμμετοχή όλων των Πυροσβεστών είναι παραπάνω από αναγκαία.





 Κατεβάστε την παρουσίαση σχετικά με την Ασφάλεια του Πυροσβέστη σε μορφή PPT  (power point)