Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΤΩΡΑ: Μάχη για να μη κινδυνέψει η Πάρνηθα !!

ΤΩΡΑ: Μάχη για να μη κινδυνέψει η Πάρνηθα !!



Πραγματική μάχη με τις φλόγες δίνουν οι άντρες του πυροσβεστικού σώματος αυτή την ώρα στους πρόποδες της Πάρνηθας, έτσι ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά και σε άλλα σημεία του δάσους.

Δυστυχώς ο αέρας που φυσάει είναι πολύ δυνατός, εναέρια μέσα δεν μπορούν να πετάξουν και οι πυροσβέστες θεωρούν πως ο κίνδυνος για επέκταση της φωτιάς και σε άλλα σημεία της Πάρνηθας είναι τεράστιος. Φοβούνται την επέκταση της φωτιάς και προς κατοικημένη περιοχή. Η περιοχή αυτή που καίγεται, είναι γεμάτη με πεύκα κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Οι αναζοπυρώσεις έρχονται η μία μετά την άλλη, με τον άνεμο να φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις και τα 7 μποφόρ. Δυστυχώς ο αέρας θα είναι και καθ' όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρες πολύ ενισχυμένος. Με το πρώτο φως της ημέρας, θα αρχίσουν να επιχειρούν και καναντέρ αλλά και ελικόπτερα ώστε να περιορίσουν ακόμα περισσότερο τη φωτιά. Ας μη ξεχνάμε ότι τα εναέρια μέσα σβήνουν σε μεγάλο ποσοστό της φωτιές ειδικά σε δασικές εκτάσεις.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Greek-Weather.org