Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΚΚΕ: Ερώτηση για τη μετεγκατάσταση σε σύγχρονο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου


Ερώτηση για τη μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, Λιάνα Κανέλληκαι Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.

Στο πλήρες κείμενο της Ερώτησης επισημαίνεται:

«Οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Μαγνησία, εκτός από τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, με εργασιακές σχέσεις τριών ταχυτήτων, εξαντλητικά ωράρια, καθώς και την απαράδεκτη κατάσταση των υλικοτεχνικών μέσων – προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής σε όλη τη χώρα – αντιμετωπίζουν ένα ακόμη σοβαρότατο χρόνιο πρόβλημα με ευθύνη των έως τώρα κυβερνήσεων.

Συγκεκριμένα ζουν και εργάζονται σε ένα κτίριο πεπαλαιωμένο και ακατάλληλο για τη στέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι εγκαταστάσεις είναι επικίνδυνες για την ασφάλεια και την υγιεινή του προσωπικού.

Επιβάλλεται η ανέγερση ενός νέου σύγχρονου κτιρίου και η μετεγκατάστασή του από το κέντρο της πόλης είναι αναγκαία και απασχολεί το προσωπικό και τους κατοίκους του Βόλου αρκετές δεκαετίες.

Για το λόγο αυτό υπάρχει οικόπεδο 1.500 περίπου τετραγωνικών μέτρων που έχει παραχωρηθεί για την κατασκευή του και δυστυχώς ακόμη να δρομολογηθούν οι διαδικασίες υλοποίησής του. Σοβαρός είναι ο κίνδυνος να παρέλθει ο χρόνος ισχύος της παραχώρησης του συγκεκριμένου οικοπέδου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,

  1. Τι μέτρα σκοπεύει να πάρει άμεσα η κυβέρνηση, ώστε η δαπάνη του προϋπολογισμού (μελέτη - κατασκευή) του εν λόγω κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησής του.

  2. Επειδή ο Νομός Μαγνησίας με τεράστια δασική έκταση κινδυνεύει σε ενδεχόμενη πυρκαγιά να μείνει απροστάτευτος λόγω έλλειψης πυροσβεστικών οχημάτων 4Χ4, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Βόλου και ΒΙΠΕ για την άμεση προμήθειά τους.

Οι βουλευτές Γιώργος Λαμπρούλης, Λιάνα Κανέλλη, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης».