Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Μάχη με τις φλόγες στα Μέγαρα - Βοηθάνε τα καναντέρ

Μάχη με τις φλόγες στα Μέγαρα - Βοηθάνε τα καναντέρ

από Weatherakias » Πέμ Ιούλ 18, 2013 6:46 am


Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά σε πευκοδάσος στην περιοχή Ντουράκο στο Αλεποχώρι Μεγάρων Αττικής, από τις 01:40 τα ξημερώματα.

Επί τόπου επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 33 οχήματα, 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στη μάχη έχουν ριχτεί επίσης 42 στρατιώτες με 2 σκαπτικά μηχανήματα του στρατού. Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται να πετάξουν και 4 καναντέρ για να δώσουν τεράστια βοήθεια ώστε να σβήσει αυτό το μεγάλο ενεργό μέτωπο. Καναντέρ θα σταλεί και στη Πάρνηθα για να κάνει μερικές ρίψεις πάνω από τα καμμένα, ώστε να μειωθεί αισθητά ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων στη περιοχή.

Δυστυχώς σήμερα προβλέπεται να είναι μία πολύ δύσκολη ημέρα για την Αττική, με τους ανέμους να είναι αρκετά ενισχυμένοι φτάνοντας ως και τα 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει και το έργο των πυροσβεστών αλλά και να διευκολύνεται το έργο των εμπρηστών, διότι μάλλον πρόκειται για εμπρηστικές ενέργειες σύμφωνα με πηγές της πυροσβεστικής, τόσο σε Πάρνηθα όσο και σε Μέγαρα.

Η φωτιά στη Πάρνηθα έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο σύμφωνα με πληροφορίες μας από το κέντρο της πυροσβεστικής, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής θα παραμείνουν όλη τη διάρκεια της ημέρας, για τυχόν αναζωπυρώσεις μικρών εστιών, λόγω του δυνατού αέρα. Για ότι νεότερο, θα έχετε ενημέρωση από νέο μας αναλυτικό άρθρο.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ