Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Πυρκαγιά από αμέλεια στην Πατρίδα Ημαθίας-Σύλληψη ενός ατόμου.




Την 26-09-2013 και περί ώρα 12:35΄ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας ενημερώθηκε για Πυρκαγιά στην αγροτική περιοχή Τ.Κ. Πατρίδας, Δ.Ε. Δοβρά, Δήμου Βέροιας, στη θέση «Μπέϊκα». Αμέσως κινητοποιήθηκαν τρία (3) Πυροσβεστικά Οχήματα
και οκτώ (8) Πυροσβέστες και η κατάσβεση επήλθε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Από την πυρκαγιά κάηκαν ξερά χόρτα σε έκταση τριών στρεμμάτων και καψαλίστηκαν τριάντα ελαιόδεντρα όμορου αγροτεμαχίου άλλου ιδιοκτήτη.
Για την πυρκαγιά συνελήφθη στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας ο Κ.Μ., κάτοικος Δήμου Βέροιας, ο οποίος από αμέλεια κατά τη διάρκεια εργασιών προξένησε αυτήν και ο οποίος αφέθη ελεύθερος μετά από προφορική εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα.
Η Π.Υ. Βέροιας με αφορμή και αυτό το συμβάν συνιστά στους πολίτες να είναι προσεκτικοί στη χρήση φωτιάς κατά την αντιπυρική περίοδο, να συμβουλεύονται για κάθε δραστηριότητά τους στην ύπαιθρο, που έχει σχέση με φωτιά, την Υπηρεσία, προκειμένου οι καταστροφές να είναι ελάχιστες αν όχι μηδενικές. Η Π.Υ. χορηγεί στα πλαίσια του Νόμου άδεια καύσης στους πολίτες, η οποία υποχρεώνει αυτούς στην τήρηση συγκεκριμένων μέτρων κατά τη διάρκεια της καύσης, κάτι που δυστυχώς ελάχιστοι τηρούν, με αποτέλεσμα να τους ξεφεύγει η φωτιά και να προκαλούνται ζημιές στις περιουσίες των ιδίων αλλά και σε παρακείμενα αγροτεμάχια.