Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Σε πύρινο κλοιό η Μεσσηνία – Μέτωπα στην Κυπαρισσία και τη Μικρομάνη [εικόνες & βίντεο] Πηγή: Σε πύρινο κλοιό η Μεσσηνία – Μέτωπα στην Κυπαρισσία και τη Μικρομάνη [εικόνες & βίντεο] |

Διπλή μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στη Μεσσηνία. Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στα βουνά της Κυπαρισσίας αλλά και στη Μικρομάνη, όπου μάλιστα απειλεί το παλιό αεροδρόμιο της Τριόδου.

Στην Κυπαρισσία, η φωτιά ξέσπασε στην τοποθεσία Αριές κοντά στον οικισμό των Μύλων και έχει κατεύθυνση προς τους οικισμούς Ανω Μπλεμενιάνοι και Βρύσες, καίγοντας κυρίως δασική έκταση. Προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Πρόκειται για δύσβατη περιοχή, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 44 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη Canadair.

Στη Μικρομάνη από την άλλη οι φλόγες απείλησαν το αεροδρόμιο της Τριόδου, έφτασαν στον αεροδιάδρομο καίγοντας καλάμια και εκφράζονται φόβοι για τα καύσιμα που υπάρχουν εκεί. Και στα δύο μέτωπα οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Πηγή: tharrosnews.gr

See video
See video