Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Αισθητά μειωμένος ο αριθμός πυρκαγιών-καμένων εκτάσεων το 2013 στην Κέρκυρα

py apolog1

 Μεγάλη μείωση σε σχέση με πέρυσι σε πυρκαγιές και καμένες εκτάσεις κατέγραψε ο απολογισμός της Π.Υ. για τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Η παρουσίαση έγινε στην στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, στο κτίριο του Εμπορικού Επιμελητηρίου την Παρασκευή 1-11-2013, από την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων και τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κέρκυρας.

Ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Π.Υ. Ιονίων Νήσων παρουσιάζοντας τον απολογισμό της Περιφέρειας ανέφερε ότι ο αριθμός των πυρκαγιών το έτος 2013 είναι μειωμένος σε σχέση με το 2012 κατά 13% ενώ οι καμένες εκτάσεις εμφανίζουν μείωση κατά 73% και είναι μόλις 2219 στρ., οι λιγότερες των τελευταίων έξι ετών. Ευχαρίστησε για τα αποτελέσματα αυτά όλους τους Φορείς και Υπηρεσίες που συνέδραμαν και ειδικά τις εθελοντικές οργανώσεις και τους εθελοντές. Επίσης ευχαρίστησε και τους πολίτες, που ήταν προσεκτικοί και ευαισθητοποιημένοι, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι πυρκαγιές από αμέλεια. Τέλος ευχήθηκε παρόμοια αποτελέσματα να επαναληφθούν και τα επόμενα χρόνια.

Ο Διοικητής της Διοίκηση Π.Υ. Κέρκυρας Πύραρχος Βαρσάμης Σπυρίδων παρουσίασε τα στοιχεία για τις αντιπυρικές περιόδους 2009 – 2013 όπως εμφανίζονται στον πίνακα

 

2009

2010

2011

2012

2013

Αριθμός πυρκαγιών

56

96

146

78

101

Καμένες εκτάσεις (στρ)

120

608

8230

328

89

και σύμφωνα με τα οποία προκύπτει ότι παρότι φέτος υπήρχε σημαντικός αριθμός συμβάντων, οι καμένες εκτάσεις είναι οι λιγότερες των τελευταίων πέντε ετών. Επίσης παρουσίασε τα στατιστικά για τους δείκτες επικινδυνότητας που δείχνουν, για το 2013, 16 ημέρες με υψηλό δείκτη (3,4,5), μέγεθος κοντά στο μέσο όρο. Στη συνέχεια παρουσίασε τη δομή και τα μέσα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας και τα μέτρα που εφαρμόστηκαν, αναφερόμενος ειδικά στην εθελοντική επιτήρηση και στις περιπολίες των υδροφόρων οχημάτων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κέρκυρας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Παρουσίασε τις Υπηρεσίες που συνέδραμαν το έργο της δασοπυρόσβεσης και συγκεκριμένα τη Γενική Αστυνομική Δνση Περιφέρειας Ι.Ν., την Αστυνομική Δνση Κέρκυρας, την 3ηΠεριφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., τα Λιμεναρχεία Κέρκυρας και Παξών, το Κλιμάκιο PZLΚέρκυρας της 359 ΜΑΕΔΥ, το Τάγμα Εθνοφυλακής Κέρκυρας, το Ναυτικό Σταθμό Κέρκυρας, την Αυτοτελή Δνση ΠΠ της Περιφέρειας Ι.Ν., το Τμήμα ΠΠ της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας και τη Διεύθυνση Δασών Κέρκυρας.

Ακολούθησε απονομή τιμητικών διπλωμάτων στα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κέρκυρας και Παξών, στο Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κέρκυρας, στο Παράρτημα Ε.Ο.Δ. Κέρκυρας, στην Ε.Μ.Ε.Δ. Κέρκυρας, στη Μ.Κ.Ο. «Κερκυραίων Πρωτοβουλία» και στην υπεύθυνη του προγράμματος επιτήρησης της Οργάνωσης κα Σταύρου Ανδριάνα, στους Κυνηγετικούς Συλλόγους Κέρκυρας και Παξών και στη Λέσχη 4Χ4 Κέρκυρας.

Τέλος απονεμήθηκαν ευχαριστήρια διπλώματα στις επιχειρήσεις, φορείς και ιδιώτες που συνέδραμαν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας με διάφορες δωρεές και χορηγίες και συγκεκριμένα στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ Α.Ε.Ε – ΕΓΚ/ΣΗ ΑΠΟΘ. & ΔΙΑΚ/ΣΗ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΛΥΚΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, στη ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε., στην ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ Α.Ε. – ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΟΥΒΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, στην ΞΕΝΟΦΩΝ Σ. ΣΙΜΩΝΕΤΗΣ ΑΕ, στην ΚΟΜΙΝΗΣ Α. ΚΩΝ/ΝΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., στη ΓΟΓΓΑΚΗΣ Α.Ε. Β.Ε., στον ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΜΠΙΤΣΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, στη ΝΤΙΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε., στη MODACAR – ΙΚΤΕΟ Α.Ε., στην ΚΡΟΤΣΗΣ Ε.Π.Ε., στο CORFUIMPERIALHOTEL, στη LOUIS  HOTELS, στη ΒΙΟΜΠΕΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Α.Ε.Κ., στο LORDTRAVEL, στην «ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟ ΧΡΩΜΑ» – ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ν. & ΣΙΑ ΟΕ, στον κο ΜΕΣΑΖΟ ΓΕΩΡΓΙΟ, στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΣΠΕΡΙΩΝ, στον κοAGIALCARMON, στη BP – ΑΦΟΙ ΜΠΑΝΟΥ, στον κο ΔΕΝΔΙΑ ΣΠΥΡΟ και στοAHIRE.

            Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και ΠΠ του Δήμου Κέρκυρας κος Δήμου Αλέξανδρος, ο Αν. Δντής ΠΠ της Π.Ι.Ν. κος Μιχαλάκης Θεόδωρος, ο Προϊστάμενος ΠΠ Δήμου Κέρκυρας κος ΜΙχαλάς Αλέξανδρος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, των εθελοντικών οργανώσεων και των χορηγών. 

py apolo2py apolog3


Corfutime