Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα της ΠΕΕΠΣ στην Κρήτη για τον Εθελοντισμό στο Πυροσβεστικό Σώμα

Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα της ΠΕΕΠΣ στην Κρήτη
για τον Εθελοντισμό στο Πυροσβεστικό Σώμα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013 η Παγκρήτια Hμερίδα, που διοργάνωσε η Π.Ε.Ε.Π.Σ. σε συνεργασία με την Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ρεθύμνης στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου PORTO RETHYMNO, με θέμα«Εθελοντισμός στο Πυροσβεστικό Σώμα. Παρόν και Μέλλον».

imerida1

Την εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης τίμησαν με την παρουσία τους, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης κα Μαρία Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης  και  η  Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης Κα Πέπη Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη, ο Δήμαρχος Αμαρίου κος Στέφανος Σημαντήρας, ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Αραβιάκης, ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης Ταξίαρχος Παντελής Μουρτζανός, ο Φρούραρχος Ρεθύμνης Αντισυνταγματάρχης Αντώνιος Μιχελάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Κρήτης Αρχιπυροσβέστης Φραγκιαδάκης Απόλλων και ο Εκπρόσωπος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης Πυραγός Παπαλεονίδας Νικόλαος.

imerida2imarida3

Επίσης παραβρέθηκαν, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιου ο θεολόγος και γραμματέας της ΟΔΜΠ κ. Γοργοράπτης Εμμανουήλ, Ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, ο Υπολιμενάρχης Ρεθύμνης Ανθυποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Παττακός εκπροσωπώντας την Διοικητή της 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Κρήτης Υποναύαρχο Στυλιανή Παπαδάκη, εκπρόσωποι διαφόρων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών φορέων, Εθελοντές Πυροσβέστες που υπηρετούν στους Πυροσβεστικούς Σταθμούς και τα Εθελοντικά Κλιμάκια από όλο το νησί, καθώς και φίλοι του πυροσβεστικού εθελοντισμού.

Γραπτό χαιρετισμό απέστειλαν, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Ξανθός και ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Σωτήρης Γεωργακόπουλος οι οποίοι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Η ημερίδα άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου της Π.Ε.Ε.Π.Σ. κου Τσιουγκρή, ακολούθησαν χαιρετισμοί των επισήμων και συνεχίστηκε με τις εισηγήσεις των προγραμματισμένων θεμάτων, εισηγητές των οποίων ήταν μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Ε.Π.Σ., καθώς και ο Πυραγός της ΠΥ Ρεθύμνης Δρυγιαννάκης Δημήτριος.

Τα θέματα των εισηγήσεων ήταν τα εξής:

·        Ο Θεσμός του Εθελοντή Πυροσβέστη από την καθιέρωσή του μέχρι σήμερα
·        Εθελοντικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Τοπική Αυτοδιοίκηση
·        Παρουσίαση νέου Νόμου για τον Εθελοντισμό στο Π.Σ. (Ν.4029/2011)
·        Ο Εθελοντής Πυροσβέστης στην Ευρώπη και στον κόσμο
·        Συνύπαρξη και αλληλεπίδραση Εθελοντισμού και Αμειβόμενης Εργασίας στο ΠΣ
·        Το μέλλον του εθελοντισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα

Μετά το πέρας της ημερίδας και την αποχώρηση των προσκεκλημένων, ακολούθησε Συνάντηση Εθελοντών Πυροσβεστών Κρήτης, με την οποία δόθηκε η ευκαιρία στο Δ.Σ. της Ένωσης να συναντηθεί με τα μέλη της στην Κρήτη, να γίνει κοινωνός των προβλημάτων τους και να ανταλλάξει απόψεις για το μέλλον και την προοπτική της ανάπτυξης του τοπικού εθελοντισμού.


Απο το Γραφείο Τύπου
της Π.Ε.Ε.Π.Σ.