Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ενας νεκρός από σφοδρή καταιγίδα στο Ωραιόκαστρο

ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΧΕΙΜΑΡΡΟ

Ενας νεκρός από σφοδρή καταιγίδα στο Ωραιόκαστρο

Νεκρός ανασύρθηκε ένας 49χρονος άνδρας ενώ ένας ακόμη απεγκλωβίστηκε από το αυτοκίνητό του που παρασύρθηκε από χείμαρρο στην περιοχή Δρυμού του δήμου Ωραιοκάστρου.

Ενας νεκρός από σφοδρή καταιγίδα στο Ωραιόκαστρο
Ο 49χρόνος οδηγός τζιπ, πνίγηκε, όταν το όχημα του, παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο στην περιοχή του Ωραιοκάστρου. Στο όχημα επέβαινε και ο 19χρονος γιος του άτυχου άνδρα, ο οποίος διασώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και είναι καλά στην υγεία του.

Όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του «MEGA» ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας, ο πατέρας και ο γιος ήταν μελισσοκόμοι και προσπάθησαν να σώσουν τα μελίσσια τους, κάνοντας ωστόσο λάθος εκτίμηση στο ρέμα.
Τόνισε ότι ο πατέρας ανασύρθηκε νεκρός όντας πνιγμένος ίσως και χτυπημένος, καθώς το αυτοκίνητο είχε ανατραπεί.
Είναι ενδεικτικό ότι το πρώτο τηλεφώνημα στην Πυροσβεστική έγινε από τον ίδιο τον πατέρα μέσα στο αυτοκίνητο.
Οι λεπτομέρειες του τραγικού συμβάντος
Μετά από την αρχική κλήση για βοήθεια στην πυροσβεστική το κινητό πήρε νερά με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να ψάχνουν επί μιάμισι ώρα πριν καταφέρουν να εντοπίσουν το αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο.
Η πρωτοφανής καταιγίδα που έπληξε όπως φαίνεται μόνο τη συγκεκριμένη περιοχή άφησε πίσω της εικόνες καταστροφής. Το αναποδογυρισμένο τζιπ μέσα στο ρέμα δείχνει τη μανία των ορμητικών νερών που το παρέσυραν.
Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ο 49χρονος μαζί με τον γιο του επιχείρησαν να πλησιάσουν με το τζιπ το σημείο που είχαν τις κυψέλες τους έξω από το χωριό Δρυμός στη Θεσσαλονίκη.
Προσπάθησαν να περάσουν από τον δρόμο που είχε μετατραπεί σε χείμαρρο χωρίς να υπολογίσουν την ορμή του νερού και το αυτοκίνητο άρχισε να παρασύρεται. Πρόλαβαν να ειδοποιήσουν την πυροσβεστική υπηρεσία όμως αμέσως μετά το κινητό πήρε νερό και αχρηστεύτηκε.
Επί μιάσιμι ώρα οι πυροσβέστες αναζητούσαν το αυτοκίνητο που είχε παρασυρθεί 200 μέτρα μακριά από το σημείο που επιχείρησαν να περάσουν από τον αγροτικό δρόμο.
Όταν τους εντόπισαν οι πυροσβέστες ήταν αργά για τον 49χρονο που ήταν νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο ενώ ο 19χρονος γιος του είχε καταφέρει να ανεβεί πάνω στο τζιπ και είχε σωθεί.
Η καταιγίδα που έπληξε τα χωριά Δρυμό, Λητή και Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης ήταν πρωτοφανής σε σφοδρότητα και άφησε πίσω της εικόνες καταστροφής. Τα ορμητικά νερά κατέστρεψαν δρόμους, ξήλωσαν γέφυρες και παρέσυραν σταθμευμένα αυτοκίνητα. Λάσπες, πέτρες, κλαδιά δέντρων έκλεισαν δρόμους και αυλές σπιτιών.
Οι κάτοικοι καταγγέλουν ότι αιτία της καταστροφής είναι τα μπαζωμένα ρέματα και τα σπίτια που έχουν χτιστεί μέσα στις κοίτες.
Οι ουρανοί άνοιξαν και στην Καστοριά. Από τη νεροποντή οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία ενώ δεκάδες σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν.

http://www.ethnos.gr/