Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Το Π.Κ. Σταυρού γιόρτασε την μνήμη των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων.


Το Π.Κ. Σταυρού γιόρτασε την μνήμη των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων. 
...Ο παραλληλισμός της καθημερινής μας δράσης με την ιστορία των Αγίων Τριών Παίδων, είναι αναπόφευκτος...
Η καθημερινή μας επαφή με τις φλόγες, τόσο σε αστικά όσο και σε δασικά συμβάντα, μας φέρνει πολύ κοντά με το θάνατο. Όμως η εκπαίδευση, ο ατομικός εξοπλισμός και η εμπειρία μας, μαζί με την πίστη μας στο Θεό, είναι για εμάς οι ασπίδες προστασίας μας... (Αρχηγός Π.Σ.,  Η.Δ. 17/12/2013)

Είναι γνωστή σε όλους η προσφορά μας μέσα από το επάγγελμα – λειτούργημα που υπηρετούμε. Είναι γνωστά και τα συστατικά που συνθέτουν ένα μαχητή πυροσβέστη ή πυροσβέστρια. Πίστη, αυταπάρνηση και αφοσίωση είναι τα χαρακτηριστικά των Αγίων μας, αλλά και όσων ανήκουμε στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος...

17 Δεκεμβρίου 2015. Ημέρα εορτασμού της μνήμης των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος.
Στο Π.Κ. Σταυρού, με την ευκαιρία της ημέρας, γιορτάσαμε όπως
κάθε χρόνο την μνήμη των Προστατών μας, Τριών εν Καμίνω Παίδων, με μία σεμνή και λιτή τελετή. Σε αυτό βοήθησαν όλοι συνάδελφοι, οι οικογένειές τους και φίλοι του Π.Κ. Σταυρού.
  Στις εγκαταστάσεις μας, στο παρεκκλήσιο που βρίσκεται στον αύλιο χώρο, συγκεντρωθήκαμε οι συνάδελφοι με τις οικογένειές μας,  ενώ την ίδια ώρα, μας επισκέφτηκαν μικροί μαθητές από τα γειτονικά σχολεία. Στους μικρούς μαθητές και φίλους των Πυροσβεστών, αφού ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις,τα οχήματα και γνωρίστηκαν από κοντά με τους Πυροσβέστες, δόθηκαν κεράσματα και οι καλύτερες εντυπώσεις αφού φεύγοντας, όλοι δηλώσαν πως όταν μεγαλώσουν θέλουν να γίνουν Πυροσβέστες.

  Με την παρουσία τους, μας τίμησαν ο Δήμαρχος του Δήμου Βόλβης κ. Διαμαντής Λιάμας, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Νίκος Θωμάς, ο Αντιδήμαρχος κ. Μπουρλής Γιώργος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος Σχολικής επιτροπής Β' βάθμιας και Τουριστικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Βασιλάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νουράκης Κώστας, ο Υποδιοικητής της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομέων Συνταγματάρχης κ. Κυριακίδης Χαράλαμπος, ο Δ/τής του Α.Τ. Αγίου Γεωργίου Αστυνόμος Β' κ. Δημήτρης Καλτσάς, ο Δ/τής του Τ.Τ. Ασπροβάλτας Υπαστυνόμος Α' κ. Χαλκίδης Κων/νος, ο Διοικητής του Β' Λιμενικού Τμήματος Σταυρού Πλωτάρχης κ. Δημήτρης Κούκος, ο Δασάρχης Σταυρού κ. Καρυπίδης Βασίλης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α'βάθμιας κ.Νίκος Τσακίρης, συνάδελφοι της Αστυνομίας και του Λιμενικού, απόστρατοι συνάδελφοι, εκπαιδευτικοί, μικροί μαθητές των δημοτικών σχολείων και πολλοί φίλοι του Π.Κ. Σταυρού. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία των γονέων των Πυροσβεστών που γιόρτασαν την ημέρα αυτή κοντά στα παιδιά τους.

Σ.Σ.:  Το παρεκκλήσιο των Αγίων Τριών Εν Καμίνω Παίδων που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Π.Κ. Σταυρού, χτίστηκε με πρωτοβουλία και προσωπική εργασία του Πυρονόμου ε.α. Ευριπίδη Μπεμπεκίδη, με την βοήθεια συναδέλφων.